ΣΓ Δημοτικού Επισκοπής: Θα κλείσουμε αύριο το σχολείο - εργοτάξιο

Κλειστό θα παραμείνει αύριο το δημοτικό σχολείο Επισκοπής έπειτα από απόφαση του συνδέσμου γονέων και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού.

Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για 3η συνεχόμενοι χρονιά και οι οργανωμένοι γονείς θέτουν επιτακτικά θέμα ασφάλειας των παιδιών τους. Οι γονείς κάνουν επίσης λόγο για σχολείο ναρκοπέδιο καθώς όπως αναφέρουν εκτός από το γεγονός ότι παραμένει εργοτάξιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση. Διά στόματος του προέδρου του συνδέσμου γονέων του σχολείου, Ανδρέα Κτώρου, οι γονείς καταγγέλλουν επίσης ότι την περασμένη Πέμπτη δύο εκπαιδευτικοί παραλίγο να υποστούν ηλεκτροπληξία. «Την Πέμπτη συγκεκριμένα είχαμε δύο εκπαιδευτικούς παραλίγο να πάθουν ηλεκτροπληξία , οι τεχνικοί δεν έχουν βρει ακόμη το λάθος δεν έχουν έχουμε καμία ενημέρωση.

Έχουμε πάρει απόφαση την περασμένη Παρασκευή στη γενική συνέλευση όλοι οι γονείς, μιλούμε για 293 παιδιά περίπου 550 γονείς δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο και ταυτόχρονα θα κρατήσουμε κλειστό το σχολείο ωσότου δεχτούμε γραπτές διαβεβαιώσεις και για το ηλεκτρικό ρεύμα η οποία είναι η ασφάλεια των παιδιών και για την οικοδομή επιτέλους πρέπει να δοθούν γραπτά χρονοδιαγράμματα» ανέφερε ενδεικτικά. Οι γονείς κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει για τρίτο χρόνο εργοτάξιο. « Το Μάιο του 2018 σε επίσκεψη του στο σχολείο μας ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα παραδοθεί η β΄ φάση πριν ανοίξει το σχολείο. Σε τελευταία συνάντηση που είχαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, τον εργολάβο, τη σχολική εφορία μας βάλανε νέο χρονοδιάγραμμα 7 του Οκτώβρη. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά νομίζω ότι ούτε 7 του Οκτώβρη είναι εφικτό έτσι όπως βλέπω την εικόνα» επισημαίνει ο κ. Κτώρος.

Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν το σχολείο κλειστό μέχρις ότου τους δοθούν γραπτές διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των παιδιών τους και γραπτά χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση των εργασιών. Αύριο από τις επτά μέχρι τις 9 το πρωί μέλη του συνδέσμου γονέων θα βρίσκονται έξω από το δημοτικό σχολείο για να αποτρέψουν τη λειτουργία του.

Πηγή: Μαρία Κωνσταντίνου, ΡΙΚ Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:46

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.