Εκπαιδευτικοί: Δεν αποδέχονται πρόταση Αβ. Νεοφύτου, επικροτούν εισήγηση των άλλων κομμάτων

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θεωρούν ότι η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού ουσιαστικά είναι η ίδια με την πρόταση του ΠτΔ που δόθηκε στις 23 Αυγούστου 2018, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα.

Σε ανακοίνωση οι οργανώσεις εκφράζουν ικανοποίηση για τη διάθεση που επέδειξαν τα μέλη των Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας να συμβάλουν αποτελεσματικά στην εκτόνωση της κρίσης. 

"Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τα κόμματα των οποίων η εισήγηση συμπίπτει με τη θέση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων:  Αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018 και άμεση έναρξη διαλόγου για αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία. Θεωρούμε ότι σ’ αυτή την εισήγηση μπορούμε να στηριχθούμε όλοι μαζί και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης του σοβαρού αυτού προβλήματος για το καλό του Δημόσιου Σχολείου. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον του τόπου μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εκφράζουν παράλληλα τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, την κοινωνία των πολιτών, τα κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα που συμμετείχαν μαζικά στη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας της 28ης Αυγούστου 2018.

"Τα μηνύματα που στάληκαν από την παρουσία των χιλιάδων εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών και οργανωμένων συνόλων στην ανεπανάληπτη αυτή συγκέντρωση είναι ξεκάθαρα: Προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, σεβασμός στους εκπαιδευτικούς ως παιδαγωγούς, ως εργαζόμενους και ως προσωπικότητες, σεβασμός στον δημοκρατικό διάλογο", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.