Το Κόμμα για τα Ζώα καλεί τον ΥΠΕΣ να επέμβει στις δηλητηριάσεις ζώων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει έντονα "τις εγκληματικές ενέργειες της τοποθέτησης δολωμάτων εμποτισμένα με δραστικό δηλητήριο για θανάτωση ανυπεράσπιστων αθώων ζώων, φαινόμενο που γίνεται εντονότερο την κυνηγετική περίοδο στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην Πέγεια", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το Κόμμα καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσία Θήρας «όπως εντείνουν και πυκνώσουν τους ελέγχους με σκοπό την αναχαίτιση και τον τερματισμό τέτοιων βάρβαρων πράξεων ενάντια στα ανυπεράσπιστα και αθώα ζώα».
Καλεί, επίσης, «τους πολίτες όταν και εφόσον εντοπίσουν η περιέλθει στην αντίληψη τους ή υποψιάζονται κάτι το οποίο να οδηγεί σε τέτοιους είδους εγκληματικές πράξεις να τα καταγγέλλουν αμέσως στην Αστυνομία ή ανώνυμα στο 1460 ή στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στο τηλέφωνο: 70078080».
Όπως αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, «συγκεκριμένα στο Δήμο Πέγειας πολίτες – κυνηγοί εντόπισαν και κατάγγειλαν στην Αστυνομία άγνωστους να ρίχνουν παντού κομμάτια από κρέας και που πιθανόν αυτά να ήταν εμποτισμένα με δηλητήριο (φόλες)».
Οι πληροφορίες του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μάσκες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τοπικός αστυνομικός σταθμός Πέγειας ενέργησε άμεσα και περισυνέλλεξε τεκμήρια ενώ κλήθηκαν οι ύποπτοι για καταθέσεις και μόλις είναι έτοιμος ο φάκελος θα σταλεί στην Γενική Εισαγγελία για να αποφασίσει εάν υπάρχει ποινική υπόθεση.

Πηγή : ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:10

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.