Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταφορών η Πάφος, είπε η Β. Αναστασιάδου

Το σαφές μήνυμα ότι η Πάφος είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων έστειλε από την Πάφο η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου προσθέτοντας πως το έργου του οδικού δικτύου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς προχωρά σύμφωνα και με τους προγραμματισμούς.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του επίσημου μνημοσύνου στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των αγωνισαμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 η κ. Αναστασιάδου ανέφερε πως έχουν επικαιροποιηθεί και τα διάφορα σχέδια που έχουν εξαγγελθεί μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Πάφο.
Η Υπουργός Μεταφορών ερωτηθείσα σχετικά ανέφερε πως το θέμα του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς προχωρεί σύμφωνα με τους προγραμματισμούς που είχαν εξαγγελθεί στην τελευταία συνάντηση του ΠτΔ στην Πάφο με την συμμετοχή όλων των παραγόντων.
Θα ξεκινήσουμε είπε, “ με το πρώτο κομμάτι από την Αγία Μαρινούδα στο Στρουμπί “ εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του έτους να βγούν σε προσφορές έτσι ώστε να μπορέσει να αρχίσει η υλοποίηση του έργου εντός του 2019.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την κ. Αναστασιάδου γίνεται επικαιροποίηση των μελετών των περιβαλλοντικών και άλλων για να προχωρήσουν- όπως είπε- σύμφωνα με τους προγραμματισμούς.Πρόσθεσε μάλιστα πως ο δρόμος θα είναι δύο λωρίδων θα τηρεί όλα τα πρότυπα ασφάλειας και στο μέλλον θα υπάρχει προοπτική για διαπλάτυνση του και για συνέχιση του μέχρι τον τελικό προορισμό.
Στο μεταξύ ανακοίνωσε πως έργα γίνονται για την βελτίωση και του υφιστάμενου δρόμου παράλληλα.
Σημειώνεται πως στην τελευταία επίσκεψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανακοινώσει πως για την πρώτη φάση του αυτοκινητόδρομου από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί μήκους 15 χιλιομέτρων και συνολικού κόστους 71,4 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η περιβαλλοντική μελέτη και τα κατασκευαστικά σχέδια καθώς και η προκήρυξη των προσφορών εκτιμάται το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα άρχισαν τον Ιούλιο οι εργασίες της πρώτης φάσης των βελτιωτικών έργων στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο έναντι δαπάνης 1.1. εκατομμυρίων ενώ εντός του 2019 αναμένεται να αρχίσει η β’ φάση και να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2020 έναντι δαπάνης 2,6 εκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:41

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.