Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά επιστημονική επεξεργασία δεδομένων των παγκυπρίων εξετάσεων από το ΥΠΠ

Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει σε σοβαρή επιστημονική επεξεργασία τόσο των ποσοτικών, όσο και των ποιοτικών δεδομένων των Παγκυπρίων Εξετάσεων και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, προκειμένου να επιχειρηθούν το συντομότερο – και ασφαλώς προ του 2020 -  όλες εκείνες οι αναγκαίες για το Εκπαιδευτικό Σύστημα αλλαγές/τροποποιήσεις.



Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων και κάποια πρώτα ποσοτικά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες από την Υπηρεσία Εξετάσεων, όπως οι Μέσοι Όροι των διαφόρων μαθημάτων, προξενούν το λιγότερο βαθύ προβληματισμό σε κάθε πολίτη, αλλά και φορέα που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στα της εκπαίδευσης και ειδικότερα στα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

Η ιδιαιτερότητα των εφετινών αποτελεσμάτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνεται, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μαθητές/-τριες που παρακάθισαν στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις είναι αυτοί/-ές που πέρασαν μέσα από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών και ειδικότερα, μέσα από έναν νέο τύπου Λυκείου, με δέσμες και κατευθύνσεις, αλλά και από νέα Ωρολόγια καθώς και Αναλυτικά  Προγράμματα.

"Δυστυχώς, το ΥΠΠ φαίνεται ότι για τους δικούς του λόγους δεν έχει πάρει τα μηνύματα, στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν είναι δυνατόν για πρώτη φορά οι μέσοι όροι είκοσι μαθημάτων να κινούνται καθοδικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αυτό το πράγμα να είναι τυχαίο. Δεν είναι επίσης δυνατόν πέραν των 10 μαθημάτων οι εφετινοί Μέσοι Όροι να είναι οι χαμηλότεροι των δέκα, τουλάχιστον, τελευταίων ετών και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να δηλώνει ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα από τον διαχωρισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων σε εξετάσεις απόλυσης και πρόσβασης το 2020", προστίθεται.

Σημειώνει ότι η αξιολόγηση των όποιων μεταρρυθμιστικών εκπαιδευτικών πολιτικών εφαρμόστηκαν είναι επιβεβλημένη ανάγκη

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.