Αιμιλιανίδου:Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για τα άτομα με αναπηρίες

Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για τα άτομα με αναπηρίες, αναγνώρισε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στην ετήσια γενική συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, που ανέγνωσε εκ μέρους της η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες Χριστίνα Φλουρέντζου.

Η Υπουργός ανέφερε πως η παρέμβαση του κράτους, εκεί όπου χρειάζεται, είτε για να προλάβει, είτε για να αντιμετωπίσει, είτε για να αντισταθμίσει την αναπηρία, εκφράζεται με πολλούς τρόπους μέσω πολλών Υπουργείων και, όπως διαβεβαίωσε, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
«Εργαζόμαστε για μεταρρύθμιση και περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών και παροχών προς τα άτομα με αναπηρίες με άξονα μια νέα νομοθεσία που θα συγκεντρώνει και παρέχει ολοκληρωμένο πλαίσιο για τις υπηρεσίες υποστήριξης που θα είναι διαθέσιμες. Στόχος μας η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης, της συμμετοχής, της ενεργούς δραστηριότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής ενσωμάτωσης» σημείωσε η Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ.
Έχουμε, συνέχισε, όλοι χρέος να εξαλείφουμε και καταπολεμούμε οποιαδήποτε εμπόδια παρεμποδίζουν την αποτελεσματική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία σε ίση βάση με όλους.
Σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και των υποχρεώσεων που αυτή προβλέπει για τα κράτη, η Κύπρος συμβαδίζει με τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτοντας Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία και Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Τα δύο αυτά στρατηγικά έγγραφα εγκρίθηκαν, όπως ανέφερε, από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017, θέτοντας το όραμα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης για την αναπηρία μακροπρόθεσμα για την επόμενη δεκαετία και καθορίζοντας στα επόμενα τρία χρόνια, ογδόντα έξι δράσεις, συνεχιζόμενες και νέες, προς υλοποίηση από επτά Υπουργεία.
«Γνωρίζουμε ότι πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα. Όχι μόνο από τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και από όλους τους φορείς της πολιτείας και από τον κάθε πολίτη» είπε η Υπουργός και πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων και στην ενεργή συμμετοχή της και έκφραση εποικοδομητικών και πρακτικών εισηγήσεων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.