Στήριξη στον ΥΠΠ δίνουν οι επιθεωρητές των σχολείων

Στήριξη στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη δίνουν με ανακοίνωση τους οι επιθεωρητές σχολείων και χαρακτηρίζουν μη αρμόζων τον τρόπο που αντέδρασαν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των επιθεωρητών : « Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την επάρκεια ή όχι των εκπαιδευτικών αλλά και τον τρόπο που αξιολογούνται, δημιούργησαν εντάσεις οι οποίες έδειξαν πως η ανάγκη για βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης είναι επιτακτικές. Τα διάφορα προβλήματα και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστούν από κάποιες οργανώσεις ή μεμονωμένα άτομα και σύνολα, ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, δεν ήταν σαφέστατα ο αρμόζων. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είτε αυτά αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στον σχολικό χώρο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με το σύστημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας. Υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες σε αρκετές σχολικές μονάδες και αυτό διαπιστωνόταν στο παρελθόν, κάθε χρόνο, στα τέλη του Αυγούστου, όταν οι Επιθεωρητές της Μέσης Εκπαίδευσης τουλάχιστον, επισκέπτονταν τα σχολεία και μαζί με τον Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου και μέλος της αρμόδιας σχολικής εφορίας αλλά και εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων, επιθεωρούσαν το κτήριο για να δουν από κοντά ποιες ελλείψεις ή ατέλειες έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης. Καταβαλλόταν προσπάθεια από όλους τους φορείς να «επουλωθούν», τουλάχιστον τα πιο επείγοντα. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, επομένως, δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι μέχρι πρότινος ο ίδιος είχε άμεση επαφή με σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης λόγω της προηγούμενης θέσης του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το λυπηρό γεγονός της απώλειας της ζωής ενός μαθητή Δημοτικού Σχολείου, ώθησε τον νεοδιορισθέντα Υπουργό να προβεί σε δηλώσεις – διαπιστώσεις και κανένας λόγος δεν δικαιολογεί τις προκληθείσες αντιδράσεις .

Όσον αφορά στη δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των διορισμένων εκπαιδευτικών, που για τους οποιουσδήποτε λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα με αρτιότητα, ο ΚΕΜΕ θα συμφωνήσει και επικροτεί τη θέληση και επιμονή του νέου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα και να εξευρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους.
Ο ΚΕΜΕ έχει την πεποίθηση ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και χωρίς εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, μπορούν να εξευρεθούν λύσεις στα θέματα της Παιδείας. Οι επικείμενες συναντήσεις που έχουν οριστεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποδεικνύουν τη θέληση του ίδιου για λήψη συλλογικών αποφάσεων. Ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος επιβεβαίωσε αρκετές φορές την απόφασή του για ουσιαστική δουλειά προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.
Συνεπώς, ας μην χρησιμοποιούνται οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με έντονο αντιπαραθετικό ύφος από κανέναν από όσους εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία και, αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες, είναι καιρός να εργαστούμε συλλογικά για το καλό των παιδιών μας».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.