Συνελήφθη ο ένας και αναζητείται ο δεύτερος για την ψεσινή γκαγκστερική επίθεση κατά αστυνομικών

Γκανγκστερική επίθεση κατά αστυνομικών σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών του σώματος.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις δέκα. Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, αντελήφθη ύποπτο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, με τρεις επιβαίνοντες, να βρίσκεται σταθμευμένο σε χωράφι, στην περιοχή Αγίου Συλά. Ενημέρωσε μέλη του σώματος τα οποία βρίσκονταν σε υπηρεσία και περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε επί τόπου. Μόλις το περιπολικό πλησίασε το ύποπτο όχημα και πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να αποβιβαστούν, οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο άνοιξαν πύρ με όπλα καλασνίκοφ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Τραυματίστηκε επίσης ένας εκ των δραστών. Αμέσως μετά το επεισόδιο, ο οδηγός του ύποπτου οχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, καταδίωξε το όχημα, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο ένας υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύματα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο δεύτερο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δραστών. Το αυτοκίνητο ενοικιάσεως εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε μικρή απόσταση, από την περιοχή του συμβάντος. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του Ρικ, Μαρίας Κωνσταντίνου, αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να αναγνώρισαν τους δύο από τους επιβαίνοντες στο όχημα, ως τους καταζητούμενους για τις απανωτές ληστείες σε τράπεζες στη Λεμεσό. Λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, στο σημείο της επίθεση μετέβη ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το συμβάν και να κατευθύνει τις έρευνες. 

Στο μεταξύ οι εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας άρχισαν από το πρωί να αποδίδουν καρπούς, καθότι έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις. Λίγο μετά τις εννέα συνελήφθη ο ένας από τα δύο άτομα που καταζητούσε η αστυνομία ο Ευθύβουλο Γεώργη, άλλως Βούλλη από την Πάφο. Εντοπίστηκε τραυματισμένος σε πάρκο, κοντά στο σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής τους. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και νοσηλεύεται.

Σε σχέση με την υπόθεση, η αστυνομία καταζητεί ακόμα τον Χαράλαμπο Καλογερίδη, 33 ετών, κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου. Οι Αρχές καλούν όποιον γνωρίζει οτιδήποτε και μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Οι Αρχές διερευνούν υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών και ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή.

Ενωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 33χρονης από τη Σλοβακία. Πρόκειται για το άτομο που είχε ενοικιάσει το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Η 33χρονη οδηγήιθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε 8ήμερη κράτηση της .

Πηγή : Αστυνομία, Μαρία Κωνσταντίνου, ΡΙΚ Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.