Ρυθμίσεις στην ειδική εκπαίδευση συζητήθηκαν στην Επ. Παιδείας

Νέες ρυθμίσεις στην ειδική εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία επιχειρεί να εντάξει Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε από το ΔΗΚΟ και συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Η πρόταση στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης τόσο των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες όσο και των υπόλοιπων παιδιών στις τάξεις.



Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε πως σήμερα συζητήθηκε η πρόταση Νόμου του ΔΗΚΟ για τροποποίηση του περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμου του 1999-2014, οι οποίοι σήμερα χρήζουν ριζικής αναθεώρησης και μεταρρύθμισης καθότι δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουν στην εκπαίδευση τα συγκεκριμένα παιδιά.

Αναφερόμενη στην πρόταση του ΔΗΚΟ, είπε πως αυτή προνοεί: Ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν σε ειδική μονάδα συνηθισμένου σχολείου να μην υπερβαίνει τα επτά, ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν σε συνηθισμένη τάξη να μειωθεί κατά 5 όταν σε αυτή φοιτά παιδί με σοβαρή αναπηρία, ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν σε συνηθισμένη τάξη να μειωθεί κατά 2 μαθητές όταν σε αυτή φοιτά παιδί με μαθησιακές δυσκολίες.

Επίσης, κάθε παιδί με αυξημένες δυσκολίες να λαμβάνει ειδική αγωγή και εκπαίδευση τουλάχιστον για 3 διδακτικές περιόδους την εβδομάδα, και κάθε παιδί με λιγότερες δυσκολίες να λαμβάνει ειδική αγωγή και εκπαίδευση για τουλάχιστον δύο διδακτικές περιόδους την εβδομάδα.

«Θέλω να τονίσω ότι με αυτή την πρόταση Νόμου επωφελούνται όλα τα παιδιά εφόσον, αφενός μεν, τα παιδιά με αναπηρία θα λαμβάνουν αυξημένη ειδική αγωγή και εκπαίδευση και κατά δεύτερο λόγο, όλα τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης θα επωφεληθούν λόγω της βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας του χρόνου που θα έχει ο εκπαιδευτικός καθώς και λόγω της μείωσης του αριθμού των παιδιών στην τάξη», είπε και σημείωσε πως η ίδια αισθάνεται ιδιαίτερα ενθαρρυμένη από την στήριξη που είχε η Πρόταση Νόμου από την συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων φορέων και εκπαιδευτικών.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί και στόχος είναι όπως η Πρόταση Νόμου οδηγηθεί στην Ολομέλεια πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές έτσι ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.