Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ

Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο παρακαλεί τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, που παραμένουν στα προαιρετικά ολοήμερα μετά τη λήξη των μαθημάτων της πρωινής ζώνης, να φροντίσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους στις 1:05 μ.μ.

Αντίθετα και παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτές έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, το Υπουργείο Παιδείας, «με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης», το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων, σήμερα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, κανονικά θα λειτουργήσουν και τα απογευματινά και βραδινά μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.

Αντίθετα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Απασχολούμενων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης κάλεσε τους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους στα ΚΙΕ, δεδομένου ότι η 24ωρη απεργία θα διεξαχθεί κανονικά.

Την 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα ολοήμερα και Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, λόγω της στάση της Κυβέρνησης, όπως αναφέρουν, στα ζητήματα της αγοράς υπηρεσιών και της αναγνώρισης της εκπαιδευτικής πείρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης την Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση για επίλυση των δύο ζητημάτων από την Κυβέρνηση τα μέτρα θα κλιμακωθούν» αναφέρουν ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και οι σύνδεσμοι ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ΠΑΣΥΠΠΟΣ και τα Απογευματινά και Βραδινά Τμήματα Τεχνικών Σχολών.

Αρχίζει διάλογος λένε οι γονείς Δημοτικής, αναστολή μέτρων ζητούν οι γονείς Μέσης

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε χθες ότι αρχίζει από σήμερα διάλογο για τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔ. Τον διάλογο εξήγγειλε, σύμφωνα με τους γονείς Δημοτικής, το Υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης απηύθυνε χθες έκκληση στους εκπαιδευτικούς να αναστείλουν τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγείλει, ενώ εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτές κομμωτικής για την απόφαση να μην συμμετάσχουν στα μέτρα που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών.

Κάλεσαν επίσης τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο και αυτό όπως «κρατήσει ζωντανές στο τραπέζι του διαλόγου τις προτάσεις του και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί σύντομα λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις μέσα και από τον εξορθολογισμό των διαφόρων προγραμμάτων».

Σε συμμετοχή στην απεργία κάλεσε τα μέλη της η ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία των αδιόριστων εκπαιδευτικών στα Προαιρετικά Ολοήμερα

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) κάλεσε τα μέλη της να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

Σε ανακοίνωση της χθες η οργάνωση επανέλαβε τη θέση της για την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου και τη διασύνδεσή του με το πρωινό.

Στηρίζει τους εκπαιδευτικούς η ΟΕΛΜΕΚ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στηρίζει τον αγώνα των χιλιάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διάφορους τομείς/θεσμούς της εκπαίδευσης και οι οποίοι επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών».

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταματήσει να εμπαίζει τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών, που διεκδικούν το αυτονόητο: εργασιακή αξιοπρέπεια», προσθέτει.
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τις βραδυνές τεχνικές σχολές. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αρχίζουν στις δύο μετά το μεσημέρι και θα κρατήσουν μέχρι τις εφτάμισυ. Στα προαιρετικά δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά ολοήμερα σχολεία, η απεργία θα αρχίσει στις μία και θα διαρκέσει μέχρι και τις τέσσερις. Τα ενιαία ολοήμερα σχολεία δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πάντως ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων, με τη σύμφωνο γνώμη και της παγκύπριας συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.