Το ΣΑ απέρριψε το ρωσικό σχέδιο απόφασης για Συρία και η Ρωσία άσκησε βέτο

Η Ρωσία άσκησε βέτο κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο αμερικανικό σχέδιο απόφασης που προέβλεπε τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα της Συρίας.

Το αμερικανικό σχέδιο απόφασης συγκέντρωσε 12 ψήφους υπέρ, δύο κατά (Ρωσία και Βολιβία), ενώ η Κίνα απείχε από τη ψηφοφορία. Ενα σχέδιο απόφασης χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί. "Αυτό το ψήφισμα είναι το ελάχιστο δυνατό που το Συμβούλιο μπορεί να κάνει για να απαντήσει στην επίθεση" δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι πριν τη ψηφοφορία, αναφερόμενη στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την 7η Απριλίου, στην οποία τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με μια συριακή οργάνωση διάσωσης.
Και το ρωσικό σχέδιο απόφασης, απορρίφθηκε, όμως. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε ένα ρωσικό σχέδιο απόφασης που πρότεινε τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την έρευνα χημικών όπλων στη Συρία. Το ρωσικό σχέδιο δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των εννέα ψήφων για την υιοθέτησή του. Εξι κράτη-μέλη του ΣΑ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, επτά κατά, ενώ δύο απείχαν.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε και ρωσικό σχέδιο απόφασης που προέβλεπε διενέργεια έρευνας του ΟΑΧΟ για την επίθεση που φέρεται να έγινε με χημικά όπλα στη Ντούμα. Το κείμενο δεν υπερψήφισαν παρά πέντε κράτη μέλη του ΣΑ. Τέσσερις χώρες το καταψήφισαν, ενώ έξι απείχαν. Ο ΟΑΧΟ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στελέχη του θα ταξιδέψουν στη Ντούμα για να διενεργήσουν έρευνα όσον αφορά την επίθεση η οποία φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα και έχει καταγγελθεί πως στοίχισε τη ζωή σε έως και 60 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.