Αλλες δύο συλλήψεις για υπόθεση ανασκαφής χωρίς άδεια

Δύο ακόμα άτομα συνέλαβε η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση ανασκαφής στην περιοχή Κουκλιών, με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιοτήτων, χωρίς άδεια. Για την υπόθεση, η Αστυνομία είχε αρχικά προχωρήσει στη σύλληψη 37χρονου, ο οποίος εργάζεται σε κυβερνητικό τμήμα και τελεί υπό τετραήμερη κράτηση και στη συνέχεια συνελήφθηκαν άλλα δύο άτομα 34 και 47 ετών.

Η Αστυνομία, που εκτιμά ότι απέτρεψε τη σύληση αρχαίου τάφους, στην περιοχή των Κουκλιών. Στο μεταξύ, το σημείο επιθεώρησαν χθες και λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Εντός της ανασκαφής φαίνεται να υπάρχει αρχαίος τάφος.
Η εξέταση της υπόθεσης από την Αστυνομία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πληροφορία που δόθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ότι πρόσωπα εισήλθαν σε περιφραγμένη περιοχή, στην Πάφο, όπου διεξάγονται ανασκαφές από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο. Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 37χρονος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία κατασχέθηκαν για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι 3 ύποπτοι είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και ανασκαφή για το σκοπό ανακάλυψης αρχαιοτήτων χωρίς άδεια. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:50

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.