Τεκμηριωμένη έκθεση ετοιμάζουν οι ιατροδικαστές της 5ης νεκροτομής της Μίλκοβα

Στην ετοιμασία τεκμηριωμένης έκθεσης που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί στο δικαστήριο προχωρούν η Ελλαδίτισσα ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου και ο Κύπριος ιατροδικαστής ο οποίος εργάζεται στη Βρετανία Ανδρέας Μαρνερίδης μετά την πολύωρη νεκροτομή που διενήργησαν χθες στην σορό της 46χρονης Petrana Milchova.

Οι δυο ιατροδικαστές θα παραδώσουν το πόρισμα τους στην αστυνομία τις αμέσως επόμενες μέρες. Tους δύο ιατροδικαστές μετακάλεσαν η Νομική υπηρεσία και το Υπουργείο Υγείας, με στόχο να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αμφισβήτησης στο δικαστήριο των ευρημάτων των διωκτικών αρχών για τα αίτια πρόκλησης θανάτου της άτυχης κοπέλας από τη Βουλγαρία η οποία βρήκε φρικτό θάνατο σε αγροτική περιοχή της Γεροσκήπου. Η αρχική λάθος ιατροδικαστική εκτίμηση και κατεύθυνση που δόθηκε στις αστυνομικές έρευνες έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την Νομική Υπηρεσία που επιδιώκει να στεγανοποιήσει κάθε πιθανότητα να συμβεί και στην διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει οποιοδήποτε νέο λάθος.

Ο 27χρονος υπενθυμίζεται ότι παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης. Είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.
Μέλη της οικογένειας του 27χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών Ροτβάιλερ, για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι ευθύνονται για την θανάσιμη επίθεση που δέχτηκε η άτυχη Βουλγάρα, διατυπώνουν παράπονα ότι η νομική υπηρεσία απαγόρευσε στον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη που ενεργεί εκ μέρους της οικογένειας να παρίσταται κατά την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας. Ανάλογο αίτημα πάντως υποβλήθηκε και από την οικογένεια της Μίλκοβα προκειμένου να παραστεί εκ μέρους τους και ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, αίτημα το οποίο επίσης έχει απορριφθεί με το αιτιολογικό ότι και στους δυο είχε δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουν στις δικές τους εξετάσεις.
Συμφωνά με την αστυνομία , έχουν δοθεί ήδη οδηγίες για μεταφορά της σορού της άτυχης κοπέλας στη Βουλγαρία προκειμένου να γίνει η ταφή στη χώρα που γεννήθηκε . Μετά την έκκληση για βοήθεια από τον σύντροφο της Ιβαν Ιβανωφ για την συγκέντρωση 1,100 ευρώ προκειμένου να μεταφερθεί η σορός της στην πατρίδα της την Βουλγαρία και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταφής της ο κόσμος επέδειξε μεγάλη ευαισθησία . Συγκινητική ήταν και η ενέργεια του λογιστικού οίκου KPMG καθώς μετά την δημοσιοποίηση στήριξης της οικογένειας της άτυχης Μιλκοβα η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την μεταφορά της Πετράνα Μιλκοβα στην Βουλγαρία με το ποσό των 900 ευρώ.

Πηγή: Όλγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.