Ιωνάς: Με ταξιθέτηση και κάρτα φιλάθλου θα αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα

Η βία στα γήπεδα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν τερματιστεί η ανωνυμία του όχλου στους αθλητικούς χώρους, δήλωσε ενώπιον της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ιωνάς Νικολάου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την αστυνομία.

Αυτό, ανέφερε, συνδέεται με την υλοποίηση του συνόλου του πακέτου μέτρων που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία, όπως είναι το σύστημα παρακολούθησης cctv, η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, η ταξιθέτηση και η κάρτα φιλάθλου. Όταν εφαρμοστούν όλα αυτά, ανέφερε, θα εκλείψουν και πολλά από τα φαινόμενα βίας και οι επιθέσεις οπαδών εναντίον Επιτηρητών. Για τη μισθοδοσία των επιτηρητών ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι το ύψος της αποζημίωσης που λαμβάνουν που είναι καθορισμένο ανά αγώνα, αλλά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες δεν τους πληρώνουν ή ακόμα ότι προσλαμβάνουν λιγότερους από ότι προβλέπεται για κάθε αγώνα.

Σε ότι αφορά στα θέματα που θίγονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι διαφάνηκε με σαφήνεια ότι η αστυνομία έχει συμμορφωθεί πλήρως με όλες τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων και τον περιορισμό της μίσθωσης κτιρίων για τις ανάγκες της αστυνομίας, ο κύριος Νικολάου είπε ότι ολοκληρώθηκε η ανέγερση της τρίτης φάσης της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και θα προχωρήσει η τέταρτη και είναι σε εξέλιξη η ανέγερση των κτιρίων για τη στέγαση των αστυνομικών διευθύνσεων Αμμοχώστου και Μόρφου.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας σημείωσε την υποστελέχωση που παρατηρείται στις τάξεις της αστυνομίας ενώ, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν κατά πολύ τα καθήκοντα και οι τομείς ευθύνης της δύναμης.
Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε ικανοποίηση για τον βαθμό συμμόρφωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης στις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εξέφρασε ανησυχία για την μείωση των καταγγελιών που αφορούν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους παρά τα κρούσματα, πρόσθεσε, που ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει καθημερινά.

Πηγή: Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.