Οικολόγοι: Κήρυξη λευκής ζώνης των θαλασσινών σπηλιών

Την κήρυξη λευκής ζώνης για την περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια, ζητάει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα πρόκειται να προβεί άμεσα σε καταγγελία στην ΕΕ.



Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης εξέφρασε από πλευράς του Κινήματος την «πλήρη μας αντίθεση και τη διαμαρτυρία γι αυτά τα οποία αφήνει πλέον η σημερινή Κυβέρνηση να συμβαίνουν».

«Η πρότασή μας είναι κρυστάλλινη και ξεκάθαρη προς την Κυβέρνηση: Οφείλει να κηρύξει άμεσα λευκή ζώνη στην περιοχή, που αυτό σημαίνει ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν θα εξετάζεται και δεν θα εκδίδεται καμία νέα οικοδομική άδεια για να μπορέσει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της για την προστασία της περιοχής».

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Περδίκης, «όσο εξακολουθεί το καθεστώς να παραμένει το ίδιο, θα δημιουργούνται καινούρια τετελεσμένα και θα βρίσκουμε και πάλι μπροστά μας τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, τα οποία είναι συγκλονιστικά σε σχέση με τις νέες αναπτύξεις που προγραμματίζονται στην περιοχή από τον κόλπο των Κοραλλίων μέχρι τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας».

«Ζητούμε άμεσα την κήρυξη της περιοχής σε λευκή ζώνη», επανέλαβε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών.

Ανέφερε ακόμη ότι το ζήτημα θα ζητηθεί αύριο σε συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι «θα συνεχιστούν και οι δικές μας κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα απευθύνουμε πλέον και επίσημη δική μας καταγγελία στην ΕΕ και στον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ».

Σε ερώτηση αν πρόκειται το Κίνημα να προβεί άμεσα σε καταγγελία στην ΕΕ, ο κ. Περδίκης απάντησε ότι «βεβαίως, στέλνουμε επιστολή στον Επίτροπο της ΕΕ, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για αυτά τα οποία συμβαίνουν και για την αμέλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να εφαρμόζει τις νομοθεσίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:58

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.