Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση στο πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης»

Ως το πιο εμβληματικό και συμβολικό έργο που υλοποιείται στην Κύπρο με τη συγχρηματοδότηση των Ταμείων Πολιτικής Συνοχής επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τριάντα συνολικά έργα, ένα από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δύο από τα προγράμματα Interreg, τα οποία θα προβληθούν σε εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 30 χρόνια της Πολιτικής Συνοχής, καθώς και σε ειδικό αφιέρωμα στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Panorama» (έκδοση Μαρτίου)».

Προσθέτει ότι «το έργο ‘ΔΡΑ.Σ.Ε.’, ως συνέχιση των γνωστών Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας αποτελεί ένα πρόγραμμα υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κυπριακή εκπαίδευση και θεωρείται πρότυπο καλής πρακτικής ως προς την αξιοποίηση πόρων από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής που απορροφά η χώρα μας».
Το εν λόγω έργω σκοπό έχει «την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης στα δημόσια σχολεία, εφαρμόζεται συνολικά σε 96 σχολεία όλων των βαθμίδων και όλων των επαρχιών της Κύπρου, προσφέροντας υπηρεσίες και δράσεις σχολικής και κοινωνικής ένταξης στους μαθητές μας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μεταξύ άλλων, προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία και δημιουργική απασχόληση σε μαθητές και γονείς, ψυχοκοινωνική στήριξη στους μαθητές από ειδικούς επιστήμονες και διάφορα σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και γονείς».
Επίσης, «το πρόγραμμα δεν σταματά με τη λήξη των μαθημάτων το μεσημέρι, αλλά συνεχίζει και προσφέρει υπηρεσίες και το απόγευμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.