Σημαντικό έγγραφο για μεταφορά οστών αγνοουμένων στο Ορνίθι

Εγγραφο με μαρτυρίες, που αποκαλύπτουν τον χώρο μεταφοράς των οστών δεκάδων αγνοουμένων, που είχαν πεταχτεί κατά την τουρκική εισβολή, σε πηγάδια στην τοποθεσία Ορνίθι, κοντά στην Ασσια κατέθεσε η Τουρκοκύπρια Εκπρόσωπος στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους.

Πρόκειται για τον σκυβαλότοπο Δικώμου. Η μεταφορά έγινε μεταξύ 1995-96. Από τα οστά που εντοπίστηκαν στην περιοχή διακριβώθηκε το γενετικό προφίλ 70 αγνοουμένων, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρθηκαν οστά και άλλων αγνοουμένων, για τους οποίους δεν εντοπίστηκε γενετικό υλικό. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Πολίτης.
Σε μια άλλη εξέλιξη, στην Αυστρία μεταβαίνουν αύριο τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους και τεχνοκράτες για να αναζητήσουν στοιχεία στα αρχεία της χώρας, που συμμετείχε στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών από το 1964 και στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής.
Ακολούθως η αποστολή θα μεταβεί στη Γενεύη για τα αρχεία του Ερυθρού Σταυρού, ενώ τον Δεκέμβριο οι αναζητήσεις θα μεταφερθούν στα Ηνωμένα Εθνη, στην Νέα Υόρκη, όπου εντοπίστηκαν 970 φάκελοι που ενδεχομένως να περιέχουν σημαντικά στοιχεία.
Πληροφορίες θα αναζητηθούν και στα αρχεία άλλων χωρών που συμμετείχαν στην Ουνφικύπ, όπως η Σουηδία, Δανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
 
Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:24

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.