Movember 2017 – Εσύ άφησες μουστάκι;

Η αντρική υγεία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Οι άντρες αντιμετωπίζουν χειρότερα και μακροπρόθεσμα θέματα υγείας από τις γυναίκες ενώ πεθαίνουν κατά μέσο όρο έξι χρόνια νωρίτερα.

Τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη θα διπλασιαστούν τα επόμενα 15 χρόνια. Το αντίκτυπο στη ψυχική υγεία των αντρών έχει ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο άντρες να οδηγούνται στην αυτοκτονία. Ένας κάθε λεπτό.
Άντρες σε όλο το κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζευτούν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.
H έναρξη της φετινής εκστρατείας Movember Cyprus 2017 γίνεται με τα καθιερωμένα πλέον Shaving Events σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εκτός από το ξύρισμα των ανδρών, ο  κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια, είτε μέσω του εράνου ή με την αγορά αναμνηστικών που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη φετινή καμπάνια.
Ατραξιόν κάθε χρόνο αποτελεί το Μο Art. Για τη φετινή χρονιά θα διοργανωθεί μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή επαγγελματιών φωτογράφων και θέμα τον άνδρα, το μουστάκι και η στήριξη που δίνουν οι γυναίκες στους άνδρες αλλά και οι άνδρες μεταξύ τους. Επιμελητής της έκθεσης ο επίσης φωτογράφος και γκαλερίστας Άντρος Ευσταθίου με τα εγκαίνια της έκθεσης στις 24/11 στην IsNotGallery.
Πολύ σημαντικό μέρος κάθε εκστρατείας του Movember Cyprus είναι η ενημέρωση. Έτσι φέτος θα πραγματοποιηθούν 4 ιατρικές ημερίδες σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο τις Τετάρτες 8, 15, 22 και 29/11 αντίστοιχα.
Οι άντρες αντιμετωπίζουν μεγάλα θέματα υγείας ενώ πεθαίνουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες. Τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη θα διπλασιαστούν τα επόμενα 15 χρόνια ενώ ο καρκίνος των όρχεων ήδη έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50.
Οι πατεράδες μας, οι σύντροφοι μας, οι φίλοι μας αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα για τα οποία δεν μιλάει κανείς. Το αντίκτυπο στη ψυχική υγεία των αντρών έχει ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο άντρες να οδηγούνται στην αυτοκτονία. Ένας κάθε λεπτό…

22885835 2167421623283788 5154359040261380249 n


TI EINAI TO MOVEMBER


Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και No-vember/Νοέμβριος.
Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των ανδρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό! Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το ανδρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά στην επίσκεψη στο γιατρό Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη.
Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς. Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου.

MOVEMBER CYPRUS

Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, όπως το Movember Foundation και το Europa Uomo Κύπρου. Ο στόχος της εκστρατείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, η ενίσχυση ερευνών, η διάδοση και ανταλλαγή τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, η προσπάθεια για λήψη μέτρων πρόσβασης στη καλύτερη θεραπεία και η εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία.

23032667 1635511263179122 1737625661922661403 n


TA ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

Κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Άνδρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών. Το Movember προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η Νοεμβρίου και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, μαζεύοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό.

22851931 2159236174102333 450640864899018471 n

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ

* Στήριξε τις εκδηλώσεις του MOVEMBER Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.
* Μπες στoν ειδικό λογαριασμό “RT1 NICOSIA KEO BEER” ή “TEAM: Movember Cyprus”στην ιστοσελίδα http://ex.movember.com και κάνε την δική σου εισφορά.
* Φτιάξε προσωπικό προφίλ http://ex.movember.com εντάξου στην Ομάδα Movember Cyprus και κάλεσε τους φίλους σου να σε στηρίξουν οικονομικά.
* Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το MOVEMBER.
* Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

•1 στους 2 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του.
•1 στους 7 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη.
•Ο καρκίνος του προστάτη είναι η 2η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες.
•1 στους 36 άνδρες θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη.
•Ο κίνδυνος διάγνωσης καρκίνου του προστάτη αυξάνεται με την ηλικία.
•Ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους νέους άνδρες ηλικίας 15 – 35 χρονών.
•Περίπου 10 χιλιάδες νέες περιπτώσεις καρκίνου των όρχεων στους άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στον κόσμο.

Αξίζει να ασχοληθούμε και λίγο με … τρίχες

•Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε μουστάκι για περισσότερο από 50χρόνια.
•Το 1967, οι Beatles έδιναν μεγάλα ψεύτικα μουστάκια για να προωθήσουν το άλμπουμ τους Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.
•Οι Αμερικανοί πεζοναύτες δεν μπορούν να έχουν μουστάκι μεγαλύτερο από μισή ίντσα.
•Το μακρύτερο μουστάκι στο κόσμο είναι 4,2 μέτρα και ανήκει στον Ινδό Ram Sing Chauhan ο οποίος το αλείβει συχνά με μουστάρδα και λάδι καρύδας.
•Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από άντρες με μουστάκια.
•Στη τράπουλα μόνο ο Ρήγας Κούπα δεν έχει μουστάκι.
•Ένα μουστάκι ενός μήνα μπορεί να κρατήσει περίπου 30ml μπύρας πριν αρχίσει να κυλάει στο πρόσωπο.
•Ο Salvador Dalí έκδωσε βιβλίο ειδικά αφιερωμένο στο μουστάκι του.
•Ένας άντρας αγγίζει το μουστάκι του περίπου 760 φορές την μέρα.
•Υπάρχουν περίπου 10 – 20 χιλιάδες τρίχες στο πρόσωπο ενός άντρα.
•Η ανθρώπινη τρίχα μεγαλώνει περίπου 15,5 εκατοστά το χρόνο.

Επιμέλεια: Εύη Μουρούζη
Πηγή: Η σελίδα του Movember Cyprus στο Facebook

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.