Εκθεσης παζαράκι βιβλίου μελών της ΕΣΚ

Πραγματοποιήθηκαν απόψε, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, τα εγκαίνια της έκθεσης παζαράκι βιβλίου μελών της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), στην οποία εκτίθενται και διατίθενται πέραν των 100 διαφορετικών τίτλων βιβλίων, δημοσιογραφικών, λογοτεχνικών, ιστορικών και άλλων.

Μιλώντας κατά τα εγκαίνια που έγιναν στην ΕΣΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι το πιο σημαντικό αυτής της έκθεσης είναι ότι αναδεικνύεται μια άλλη διάσταση των δημοσιογράφων και επιβεβαιώνει πως το ανήσυχο πνεύμα του δημοσιογράφου δεν μπορεί να εγκλειστεί στο αυστηρό πεδίο της δημοσιογραφίας.

«Ενδεχομένως, θα πρέπει συλλογικά να αναδείξουμε αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της δημοσιογραφίας, σε μια περίοδο που λαμβάνοντας υπόψη το τι γίνεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξαφνικά όλοι διεκδικούν τον τίτλο του δημοσιογράφου», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος.

Η ανάδειξη κάποιων ξεχωριστών χαρακτηριστικών όπως η συγγραφή βιβλίων – πολλά από τα οποία είναι και αποτέλεσμα επιστημονικής δημοσιογραφικής έρευνας ή ανήσυχων πνευμάτων – αναδεικνύουν μια διάσταση του δημοσιογράφου, ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα που πολλοί διεκδικούν τον τίτλο του δημοσιογράφου, η πρωτοβουλία της ΕΣΚ είναι ξεχωριστή, αξίζει συγχαρητηρίων και πρέπει να υπάρξει και συνέχεια.

Επιπλέον, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην κρίση που αντιμετωπίζει και η δημοσιογραφία αλλά και οι ίδιοι δημοσιογράφοι, σημειώνοντας ότι «από πλευράς Κυβέρνησης έχει επιχειρηθεί στα όρια του επιτρεπτού μια προσπάθεια οικονομικής στήριξης των Μέσων (έντυπων και ηλεκτρονικών).

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η οικονομική στήριξη των Μέσων από μέρους του κράτους δεν μπορεί να είναι αφειδώλευτη αφού σύμφωνα με μια σχολή σκέψης δύναται να προκαλέσει εξαρτήσεις που δυνατόν να αποβούν εις βάρος της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας και αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν επιθυμεί».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκου είπε ότι «οι δημοσιογράφοι αγαπούν το γράψιμο και δεν γράφουμε τον κόσμο – όπως κάποιοι ισχυρίζονται – γράφουμε για τον κόσμο», προσθέτοντας ότι «η καλή δημοσιογραφία είναι πρώτη εξάδελφη με τη λογοτεχνία και του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η έκθεση βιβλίου που εγκαινιάζουμε σήμερα».

Ανέφερε ότι εκτίθενται εκατό τίτλοι βιβλίων οι μισοί από τους οποίους αφορούν λογοτεχνικά έργα, ποιητικές συλλογές και πεζογραφήματα και πρόσθεσε ότι πέρα αυτών εκτίθενται και διατίθενται πληθώρα βιβλίων έρευνας και μελέτης, πληθώρα αρθρογραφικών και σατιρικών βιβλίων.

Τέλος, ο κ. Φραγκου είπε ότι «η ΕΣΚ ενθαρρύνοντας διαχρονικά τη συγγραφική δραστηριότητα των μελών της αγόραζε ένα συμβολικό αριθμό αντιτύπων από τον κάθε δημοσιογράφο – συγγραφέα και έτσι δημιουργήθηκε η παρακαταθήκη που παρουσιάζουμε σήμερα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.