Φωτίου ζήτησε βοήθεια από Κουβέιτ στο θέμα αγνοουμένων

Τη συμβολή και βοήθεια του Κουβέιτ στο θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο ζήτησε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ότι και η Κύπρος συμπαραστέκεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Κουβέιτ και είναι πρόθυμη να παράσχει οποιανδήποτε βοήθεια ζητηθεί με βάση τις μακρόχρονες εμπειρίες που έχουν συσσωρευθεί σε θέματα διευκρίνισης τύχης αγνοουμένων.
 
Ο κ. Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Κουβέιτ-Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση του Κουβέιτ, βουλευτές Rakan Yousef Al Nasef και Μubarak Salem Al Harees, στην παρουσία του Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο Waleed Ahmad Al-Kandari.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε για το πρόβλημα των αγνοουμένων, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση το χειρίζεται πρωτίστως ως ένα σοβαρό ανθρωπιστικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες επίλυσής του, καθώς και στις ευθύνες και υποχρεώσεις της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι χωρίς η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί.
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι η Κύπρος αναμένει και απαιτεί όπως η Τουρκία προχωρήσει σε ουσιαστικά και αποτελεσματικά βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων, προς όφελος των οικογενειών.
 
Όπως είπε, η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή της Απόφασης του ΕΔΑΔ, στην κατάθεση όλων των στοιχείων από τις ταφές, που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός από τις περισυλλογές των νεκρών από τα πεδία των μαχών, καθώς και στην κατάθεση των στοιχείων και πληροφοριών για την τύχη των αγνοουμένων που υπάρχουν στα αρχεία του τουρκικού στρατού.
 
Ειδική αναφορά έκανε και στις ευθύνες και υποχρεώσεις της Τουρκίας που αφορούν τις σκόπιμες μετακινήσεις λειψάνων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από τους αρχικούς χώρους ταφής.
 
Ο κ. Φωτίου επεσήμανε ότι οι ενέργειες αυτές από την Τουρκία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίλυση της ανθρωπιστικής πτυχής του προβλήματος των αγνοουμένων της Κύπρου.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Επίτροπος Προεδρίας ζήτησε τη συμβολή και βοήθεια του Κουβέιτ, μιας χώρας η οποία αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα αγνοουμένων και η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες για να εξασφαλιστούν οι απαντήσεις για τους αγνοούμενους του Κουβέιτ. Η Κύπρος συμπαραστέκεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Κουβέιτ και είναι πρόθυμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί με βάση τις μακρόχρονες εμπειρίες που έχουν συσσωρευθεί σε θέματα διευκρίνισης τύχης αγνοουμένων.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Φωτίου εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού για την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης του Κουβέιτ προς τις προσπάθειες διευκρίνισης της τύχης των αγνοουμένων της Κύπρου και τερματισμό της τραγωδίας που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες τους.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.