Ικανοποίηση Καδή για έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Τη μεγάλη του ικανοποίηση ότι η νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά στα θέματα της έγκαιρης στελέχωσης, της κτιριακής υποδομής και της ολοκληρωμένης παραλαβής των βιβλίων, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Κάδης, κατά τις σημερινές επισκέψεις του σε σχολεία της Επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε κατά σειρά το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, το Α΄ Νηπιαγωγείο Λατσιών και το Γυμνάσιο Λατσιών, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων και παρακολούθησε σύντομα προγράμματα υποδοχής και καλωσορίσματος.

Συμμετείχε, επίσης, σε συσκέψεις με τις διευθυντικές ομάδες, τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς του κάθε σχολείου, τον Πρόεδρο και μέλη της Σχολικής Εφορείας Λατσιών, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τις συσκέψεις, ο κ. Καδής διέκρινε τη θετική στάση των εκπαιδευτικών σε σχέση με την καινοτομία που εφαρμόζει από φέτος το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της περαιτέρω αυτονόμησης των σχολικών μονάδων, για τον καθορισμό των δικών τους ιδιαίτερων εκπαιδευτικών στόχων για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν κάθε σχολείο συζητήθηκαν στην παρουσία των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την καλύτερη διαχείρισή τους.
 
Ακολούθως, ο κ.Καδής επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη.

Εκεί, αφού τον υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου, απηύθυνε σε αυτούς σύντομο και εγκάρδιο χαιρετισμό, παρακάθισε σε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου, ο Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκπρόσωποι της οικείας Σχολικής Εφορείας και του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη, διαπιστώθηκε η ιδιαίτερα ικανοποιητική λειτουργία του σχολείου και αποφασίστηκε η άμεση υλοποίηση έργων για τη βελτίωση συγκεκριμένων χώρων του σχολείου που χρειάζονται αναβάθμιση.

Συζητήθηκαν, παράλληλα, τρόποι που θα καταστήσουν το σχολείο ακόμη πιο ελκυστικό για τους μαθητές και τους γονείς τους και για διάφορα θέματα που αφορούν στο σχολείο τροχοδρομήθηκαν λύσεις.
 
 Τέλος, ο κ. Καδής εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της πολιτείας γενικότερα προς τη Μαρωνιτική Κοινότητα.
 
Πέρα από τις πιο πάνω προγραμματισμένες επισκέψεις, ο Υπουργός πραγματοποίησε και μη προγραμματισμένες επισκέψεις σε διάφορα σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, όπου συζήτησε με τις διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες.
 
 Σε αρκετές από τις πιο πάνω επισκέψεις, τέθηκε στον Υπουργό Παιδείας το θέμα των ψηλών θερμοκρασιών στα σχολεία κατά τη διάρκεια των πρώτων και των τελευταίων μηνών της σχολικής χρονιάς.
 
Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Υπουργείο, για αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως την οδηγία που δόθηκε στις εφορείες για εγκατάσταση ανεμιστήρων στις αίθουσες διδασκαλίας, τις θερμομονώσεις των κτηρίων και την εγκατάσταση σκιάστρων καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία και τη σταδιακή εγκατάσταση κλιματιστικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.