15η Σεπτεμβρίου η Ημέρα του Πολίτη

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφασή του που λήφθηκε στις 3 Μαρτίου, 2015 καθόρισε την 15η Σεπτεμβρίου ως τη «Ημέρα του Πολίτη».



Σημαντικό γνώμονα για την απόφαση αυτή, σημειώνεται, αποτέλεσε η πολιτική της κυβέρνησης για την καθιέρωση τακτικής επικοινωνίας με τους πολίτες και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους για διαφάνεια, έκφραση λόγου και ενημέρωση που να διευρύνει τις επιλογές τους και να προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Η κυβέρνηση έχοντας κατά νου ότι η ανάγκη για ενθάρρυνση του ενεργού πολίτη να συμμετέχει στα κοινά με δράσεις εποικοδομητικές για την κοινωνία είναι πλέον περισσότερο επιτακτική στην εποχή μας που βιώνει κρίσεις αξιών, αλλά και το γεγονός ότι η Οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών (ΟΚΠ) αποτελεί σημαντική πολιτική της ΕΕ μέσα από την οποία συνδέεται δομημένα η ίδια η ΕΕ και η ΟΚΠ ως συμμέτοχοι στη χρηστή διακυβέρνηση της ΕΕ, ενέκρινε με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2017 και με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού & ΜΚΟ, δύο σημαντικά έγγραφα. Τη Χάρτα του Ενεργού Πολίτη και το έγγραφο με τίτλο «Η Οργανωμένη Κοινωνία των Πολτών στην Κύπρο: Οικοδομώντας το Μέλλον»", προστίθεται.

Στόχος, αναφέρεται, είναι η ανάπτυξη και η ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της μέσα από τη συνεισφορά των οργανωμένων πολιτών στη διασφάλιση κοινωνικών και ανθρωπιστικών σκοπών, την αποτελεσματική αντιμετώπιση προκλήσεων, την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται, την εκπόνηση τεχνικών και επαγγελματικών προτύπων, την προώθηση αλλαγών στη νομοθεσία και στην πολιτική, τη συμμόρφωση με ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες και όχι μόνο.

Σε συνέχεια των προσπαθειών για άμεση επικοινωνία της πολιτείας με το κοινωνικό σύνολο, σημειώνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει  της 2ης άτυπης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου, 2017.

Οι συμμετέχοντες πολίτες, κυρίως νέοι, θα έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να σχολιάσουν τα όσα θα διαμειφθούν κατά τη συνεδρία του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και να προβούν σε εισηγήσεις για την επιδίωξη κοινά αποδεκτών στόχων, όπως αρμόζει στις δημοκρατικές κοινωνίες.

"Η προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας μεταξύ κοινωνίας και πολιτείας θα συνεχιστεί με στόχο την ενθάρρυνση των ενεργών πολιτών και ειδικότερα των νέων να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, να εκφράζουν απόψεις και  εισηγήσεις στα θέματα που τους αφορούν και να συνεισφέρουν θετικά με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται γι’ αυτούς", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:48

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.