Η ΠΑΣΥΝΟ στηρίζει την προσπάθεια αύξηση δοτών μυελού των οστών

Την προσπάθεια για αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και στην Κύπρο, ώστε να αυξηθούν ταυτόχρονα και οι πιθανότητες για τους ασθενείς να βρουν το κατάλληλο συμβατό μόσχευμα, στηρίζει η ΠΑΣΥΝΟ.

Σε μήνυμά της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών, η ΠΑΣΥΝΟ υπενθυμίζει ότι η εκδήλωση που πραγματοποίησε τον περασμένο Απρίλιο καταδεικνύει και επιβεβαιώνει πως δεκάδες συμπολίτες μας στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες για εγγραφή νέων εθελοντών δωρητών μυελού των οστών.
 
Παράλληλα, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ  απευθύνει έκκληση στον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση «Περπατώ κατά της λευχαιμίας» που διοργανώνεται από την εθελοντική ομάδα στήριξης αιματολογικών ασθενών «Ύστερα Ήλθε η Άνοιξη», την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 το απόγευμα. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Πλατεία του Κάστρου μέχρι το θεατράκι του Μώλου στη Λεμεσό. Στο πλαίσιο της θα γίνει δειγματοληψία για εγγραφή δοτών μυελού των οστών.
 
Με την ευκαιρία της Ημέρας, η Συντεχνία εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους ανιδιοτελώς  εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και αποδεικνύουν την ευαισθησία τους, προσφέροντας ελπίδες ζωής σε ασθενείς που αναζητούν συμβατό δότη.
 
«Δεκάδες συνάνθρωποι μας, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο από λευχαιμία, λεμφώματα, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, μεσογειακή αναιμία. Ορισμένοι έχουν μια και μοναδική ελπίδα για ζωή, τη  μεταμόσχευση μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.Κάθε χρόνο οι δότες αυξάνονται παγκοσμίως, όμως υπάρχουν, δυστυχώς, ασθενείς που δεν μπορούν να βρουν ένα συμβατό δότη. Με το χέρι στην καρδιά πάρτε μια απόφαση ζωής.  Εγγραφείτε δότης και σώστε μια ανθρώπινη ζωή», τονίζει.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.