Στυλιανίδης: Πρόσθετη βοήθεια για πρόσφυγες Μυανμάρ

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο Μπαγκλαντές και τη Μυανμάρ.


 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθώς όλο και περισσότεροι πρόσφυγες φτάνουν στο Μπαγκλαντές από τη Μυανμάρ, η Κομισιόν ανακοινώνει πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών αναγκών των αμάχων Ροχίνγια. Η χρηματοδότηση προστίθεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2017, όταν ο Επίτροπος Στυλιανίδης επισκέφθηκε το κρατίδιο Ρακίνε στη Μυανμάρ.
 
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην παροχή καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης, νερού, τροφής και υγειονομικής περίθαλψης στους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες στο Μπαγκλαντές και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Μυανμάρ", σημειώνει με δήλωσή του ο Επίτροπος Στυλιανίδης.
 
"Η ΕΕ εξακολουθεί να ζητεί πλήρη ανθρωπιστική πρόσβαση και σεβασμό του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μυανμάρ. Η άμεση αποκατάσταση πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο κράτος Ρακίνε είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ήδη επικίνδυνης ανθρωπιστικής κατάστασης και για να αποφύγουμε την κλιμάκωση της κρίσης", τονίζει στο σημερινό μήνυμά του.
 
"Ευχαριστώ την κυβέρνηση και τον λαό του Μπαγκλαντές για τη φιλοξενία τους και την υποδοχή πολλών προσφύγων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη όσων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές", καταλήγει ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.
 
Όπως και με όλη την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ, αυτή η νέα χρηματοδότηση θα διοχετευθεί αμερόληπτα από διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από τα Ηνωμένα Έθνη ή τον Ερυθρό Σταυρό στους πληγέντες πληθυσμούς. Η ΕΕ παρέχει εδώ και πολλά χρόνια ανθρωπιστική βοήθεια στη Μυανμάρ και στο Μπαγκλαντές. Σημειώνεται ότι από το 1994, η Κομισιόν χορήγησε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ στη Μυανμάρ. Η συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στο Μπαγκλαντές από το 2007 ανέρχεται σε 153,6 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΡΑΓ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.