Αναδιάρθρωση και Σύγχρονη Αστυνόμευση

Τη συστηματική συνεργασία της Αστυνομίας Κύπρου με τους Οργανισμούς Επιβολής του Νόμου του Ηνωμένου Βασιλείου σε ευρύ φάσμα καίριων θεμάτων της σύγχρονης αστυνόμευσης προωθεί ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Ο κ. Χρυσοστόμου πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό σειρά διμερών επαφών στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα με τη συμμετοχή του ως επίτιμου προσκεκλημένου στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου των Αρχηγών Αστυνομίας της Αγγλίας και Ουαλίας - NPCC (National Police Chiefs Council) στις 12 και 13 Ιουλίου.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές με τους συναδέλφους του Αρχηγούς από τους 43 Αστυνομικούς Οργανισμούς του NPCC για ζητήματα στρατηγικής και διαχείρισης επιχειρησιακών προκλήσεων. Σε αυτά περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, η αντιμετώπιση των ασύμμετρων και άλλων νέων μορφών απειλών όπως η τρομοκρατία και το έγκλημα στο διαδίκτυο. Συζητήθηκαν επίσης καίρια ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση των αστυνομικών οργανισμών για να ανταποκριθούν στο νέο περιβάλλον όπως η ηγεσία, η εκπαίδευση, η χρήση της τεχνολογίας και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των αστυνομικών, καθώς και η αξιοκρατία, η επιβράβευση των ικανών στελεχών και η ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού.
 
Ο κ. Χρυσοστόμου είχε παράλληλα ιδιαίτερες συναντήσεις και αντάλλαξε απόψεις με την πρόεδρο του NPCC, Αρχηγό Αστυνομίας Sarah Thorton για θέματα αστυνομικής μεταρρύθμισης και άλλους Αρχηγούς που έχουν τομείς ευθύνης σε εθνικό επίπεδο του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα την καταπολέμηση της αστυνομικής διαφθοράς, την εκπαίδευση και διαχείριση αστυνομικού προσωπικού και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
 
Στο πλαίσιο της αποστολής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε επίσης έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση του προσωπικού. Ειδικότερα, πραγματοποίησε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Επικεφαλής του College of Policing, Αρχηγό Αστυνομίας Alex Marshal και πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Kent Police College που είναι ένα από τα πιο προηγμένα κέντρα αστυνομικής εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Ο κ. Χρυσοστόμου έτυχε αναλυτικών παρουσιάσεων για τη δομή, οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας του Kent Police College και έδωσε έμφαση στην ενημέρωσή του γύρω από τα προγράμματα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης που προσφέρει στον τομέα της αστυνόμευσης. Το Kent Police College αξιοποιείται τόσο από αστυνομικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και άλλων χωρών, για προγράμματα εκπαίδευσης των στελεχών τους, καινοτόμες εφαρμογές μάθησης, πρακτική εκπαίδευση, προσομοιώσεις κ.ο.κ.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας επισκέφθηκε τέλος το East Midlands Special Operations Unit  (EMSOU), μια ειδική μονάδα που αποτελείται από πέντε  Αστυνομικούς Οργανισμούς και με ευθύνη στα ζητήματα πάταξης της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος διαδικτύου και της παιδικής πορνογραφίας. Ο κ. Χρυσοστόμου ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του EMSOU και της εξειδικευμένης στελέχωσης με εμπειρογνώμονες.
 
Η επιτυχής έκβαση της επίσκεψης, οφείλεται και στη συνδρομή του Αρχηγού Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, κ. Chris Eyre, ο οποίος συνέδραμε στην όλη προσπάθεια, μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας εντάσσει την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον στρατηγικό σχεδιασμό των αμέσως επόμενων ετών για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας με Οργανισμούς Αστυνόμευσης που αποτελούν πρότυπο. Στόχος είναι η προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης και υποστήριξης για την εφαρμογή του σχεδίου μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας Κύπρου, έτσι ώστε να καταστεί ένας, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αποτελεσματικός οργανισμός ο οποίος να μπορεί να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.
 
Για τον σκοπό αυτό θα αναληφθούν τους προσεχείς μήνες συντονισμένες ενέργειες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία με το NPCC του Ηνωμένου Βασιλείου και τις υπό αναφορά Υπηρεσίες και Οργανισμούς.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.