Ελληνική Τράπεζα: 24ωρη απεργία την Παρασκευή

To  Διοικητικό Συμβούλιο της ETYK αποφάσισε όπως καλέσει το σύνολο των εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Παρασκευή 30 Ιουνίου με στόχο την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων στην τράπεζα.



Η ΕΤΥΚ, σε σχετική ανακοίνωσή της, στέλνει το μήνυμα προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι δεν θα δεχτεί «ετσιθελικές αποφάσεις οι οποίες στόχο έχουν την εργασιακή κατακρεούργηση συναδέλφων μας».

«Δεν θα δεχθούμε τη θυματοποίηση των μελών μας. Δεν θα δεχθούμε την καταστρατήγηση των συμφωνιών και των δικαιωμάτων των μελών μας. Με αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη θα προστατεύσουμε τους θεσμούς και τους συναδέλφους», αναφέρεται.

Εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι η Διεύθυνση της Τράπεζας θα συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και έστω και την υστάτη θα αναθεωρήσει τις θέσεις και τις απαράδεχτες αποφάσεις της.

«Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, η Διεύθυνση της Τράπεζας συνεχίσει να επιδεικνύει ασέβεια στις υφιστάμενες συμφωνίες και κυρίως στο ίδιο το προσωπικό της, παραμένοντας προσκολλημένη σε ετσιθελικές αποφάσεις, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, γι’ αυτό και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, αναμένοντας σχετικές οδηγίες της Οργάνωσής μας, ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι κατά τις Γενικές Συντελέσεις των μελών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και παρευρέθηκαν περίπου 1000 εργαζόμενοι, εξουσιοδότησαν σε ποσοστό 99,3% το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής να προχωρήσει σε όλα τα στη διάθεσή του μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας.

Πηγή : (ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/μμ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.