Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας για το Κυπριακό

Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού 

Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας Sir Peter John Cosgrove AK, MC (Retd), ο οποίος εξέφρασε την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την ιδιαίτερη ακρόαση που ακολούθησε την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστής κα Μαυρομμάτη διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Κυβερνήτη και τον λαό της Αυστραλίας. Ο Γενικός Κυβερνήτης, ανταποδίδοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εν εξελίξει διαδικασίας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών.

Σε ό,τι αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο σχέσεων Κύπρου και Αυστραλίας, ο Γενικός Κυβερνήτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση τόσο των διμερών σχέσεων, όσο επίσης και των σχέσεων ΕΕ και Αυστραλίας.

Ακολούθως, η Ύπατη Αρμοστής εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αυστραλίας και ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε σχέση με την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, η κ. Μαυρομμάτη ευχαρίστησε τον Γενικό Κυβερνήτη για την πολυετή και σημαντική συνδρομή της Αυστραλίας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Γενικού Κυβερνήτη προς την κ Μαυρομμάτη για κάθε επιτυχία στο έργο της ως `Υπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Δεν θα παραστεί η Τουρκία στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.