6ήμερη κράτηση σε 33χρονη για εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 33χρονης από τις Φιλιππίνες, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αδίκημα που διαπράχθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2017 στη Δρομολαξιά.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, χθες βράδυ μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, 34χρονος που υπηρετούσε στην ΑΗΚ Ζυγίου ως ειδικός αστυφύλακας μέχρι τις 11/7/2011 όταν έγινε η φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, όπου τραυματίστηκε και μέχρι σήμερα έχει κινητικά προβλήματα και μειωμένη όραση.

Ο 34χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι προσέλαβε την 33χρονη ύποπτη για να τον βοηθά με τη διακίνηση του εντός και εκτός σπιτιού. Η ύποπτη διαμένει μαζί του στο σπίτι του στη Δρομολαξιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πέρσι το Νοέμβριο η ύποπτη ανέφερε στον παραπονούμενο ότι έχει μια  αδελφότεχνη στις Φιλιππίνες, ηλικίας 20 χρόνων και του ζήτησε αν συμφωνεί και ο ίδιος να διευθετήσουν να έρθει στην Κύπρο για βοήθεια και ενδεχόμενο γάμο μαζί του. Η ύποπτη έδωσε στον άνδρα το λογαριασμό της κοπέλας στο Facebook για να γνωριστούν.

Ο παραπονούμενος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι αφού μίλησε με την 20χρονη μερικές φορές τελικά συμφώνησε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να έρθει στη Κύπρο.

Τον Ιανουάριο ο παραπονούμενος έδωσε στην 33χρονη ποσό 120 ευρώ για να εκδώσει το διαβατήριο της κοπέλας. Ωστόσο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 σε διάφορες περιπτώσεις η ύποπτη του απέσπασε το ποσό των 4,500 ευρώ για έκδοση βίζας, εισιτηρίων και για άλλα έξοδα.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο 34χρονος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει  με την 20χρονη μέσω Facebook, αφού τον είχε διαγράψει και αμέσως υποψιάστηκε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Σε επανειλημμένες ερωτήσεις προς την ύποπτη τι γίνεται με τη διαδικασία άφιξης της 20χρονης στην Κύπρο, αυτή τον απέφευγε και δεν του απαντούσε.

 Χθες βράδυ η ύποπτη συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης στο σπίτι του παραπονούμενου στη Δρομολαξιά και μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομία, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η 33χρονη ανακρινόμενη προφορικά παραδέχθηκε ότι τα ποσά που απέσπασε από τον παραπονούμενο, τα κατέθετε στο λογαριασμό της μέσω εταιρείας αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό. Ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση η 20χρονη να έρθει στην Κύπρο και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει το ποσό των 4,500 ευρώ με αποκοπές από το μισθό της.

Σήμερα η 33χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε εναντίον της διάταγμα κράτησης έξι ημερών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας, για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:41

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.