Τριπλό θανατηφόρο στη Λεμεσό

Η παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και η έλλειψη ζώνης ασφαλείας ήταν οι αίτιες του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη στη Λεμεσό. Θύματα ο Ανδρέας Γιασεμή 32 ετών, ο Δημήτρης Σάββα επίσης 32 ετών και ο Παναγιώτης Στεφάνου 23 ετών.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στην διασταύρωση των οδών Συνεργατισμού και Γρηγόρη Αυξεντίου στα Πάνω Πολεμίδια.Οι τρεις νεαροί επέβαιναν σε διπλοκάμπινο όχημα το οποίο συγκρούστηκε βιαία με δεύτερο διπλοκάμπινο.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιο Καφά η σύγκρουση μεταξύ των δυο οχημάτων ήταν βιαιότατη.

Οι εξετάσεις της τροχαίας ωστόσο δεν έχουν καταδείξει μέχρι στιγμής τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος ενώ όπως ανέφερε «η σύγκρουση ήταν υπό γωνία και τουλάχιστον ένα εκ των δυο οχημάτων οδηγείτο με ταχύτητα».

Σύμφωνα με την τροχαία υπήρξε παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και γίνονται προσπάθειες για ανεύρεση μαρτυρίας για το ποιο από τα δυο οχήματα παραβίασε τα φώτα τροχαίας.

Οι τρεις νεαροί από τη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του διπλοκάμπινου οχήματος και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ασθενοφόρο τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Σύμφωνα με την τροχαία οι τρεις νεαροί δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας.

Ο κ. Καφάς ανέφερε ότι ο οδηγός του δεύτερου οχήματος παραλήφθηκε από ασθενοφόρο ωστόσο άγνωστο παραμένει το πού μεταφέρθηκε και αν μεταφέρθηκε για νοσηλεία. Ο συνοδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού και η κατάσταση της υγείας τους είναι εκτός κινδύνου.

Ο Γιασεμή καταλείπει σύζυγο και μια κόρη 5 ετών.

Σε ιδιωτική κλινική μεταφέρθηκε ο οδηγός του δεύτερου διπλοκάμπινου αυτοκίνητου που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Το 25χρονο είχε παραλάβει ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε σε κλινική στη Λεμεσό όπου νοσηλεύεται σε εκτός κινδύνου κατάσταση. Ο 25χρονος σύμφωνα με την αστυνομία φέρει κάποια τραύματα και θα παραμείνει για νοσηλεία.
 
Όπως ισχυρίστηκε στην αστυνομία ο ίδιος δεν είχε παραβιάσει τα φώτα τροχαίας και ο σηματοδότησης ήταν πράσινος στη διασταύρωση  των οδών Συνεργατισμού και Γρηγόρη Αυξεντίου στα Πάνω Πολεμίδια όπου συνέβη το θανατηφόρο.
 
Η αστυνομία αν και ζήτησε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την έκδοση εντάλματος σύλληψης του 25χρονου, εντούτοις ο δικαστής απέρριψε το αίτημα.
 
Στον οδηγό έγινε έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 33 μιλιγκράμ αντί 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.