Αστυνομία:Προσοχή σε ιστοσελίδα για κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δέχθηκε πολλές καταγγελίες αναφορικά με κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από έρευνες διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι μέσω της ιστοσελίδας channel28news.com, οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη είδηση και να τη διαμοιραστεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συνεπώς, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πιστεύει οτιδήποτε το οποίο συνδέεται με το channel28news.com. Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθεί το θέμα και ήδη προέβηκε σε ενέργειες για φραγή της σελίδας. Η δημοσίευση ψευδών ειδήσεων κάτω από κάποιες προϋποθέσεις,όπως αναφέρει,  μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα.
      
Στο μεταξύ για την πιο πάνω υπόθεση της ψευδής είδησης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί γραπτώς 35χρονος από χωριό της Επαρχίας Πάφου.Ο 35χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και απολύθηκε για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της δικαιοσύνης.Σε ανάρτησή του το βράδυ της Πέμπτης, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο 35χρονος αναφερόταν σε δολοφονία στην τοποθεσία Πυκνή στην Πέγεια.Η ψευδής αυτή είδηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στην Αστυνομία όσο και στο κοινό.Αν και θεωρήθηκε από την Αστυνομία ότι η είδηση αυτή ήταν φάρσα, εντούτοις έγιναν έρευνες στην περιοχή και αναζητήθηκε ταυτόχρονα το πρόσωπο που τη δημοσιοποίησε. Σε γειτονική με την πόλη της Πάφου κοινότητα εντοπίστηκε ο νεαρός, ο οποίος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος δημοσιοποίησε ψευδή είδηση για τη δολοφονία και ότι επρόκειτο για ένα αστείο.Η ψευδής είδηση αναφερόταν σε ενέδρα που έστησαν άγνωστα πρόσωπα κατά ενός ατόμου από την Πάφο, το οποίο πυροβόλησαν τραυματίζοντας το θανάσιμα μέσα σε αυτοκίνητο. Επίσης ανέφερε ότι η Αστυνομία μετέβη στην περιοχή την οποία απέκλεισε για σκοπούς έρευνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.