Υπ. Υγείας: Προ των πυλών για έγκριση του ΓΕΣΥ

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε ότι βρισκόμαστε προ των πυλών να εγκριθεί η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που είναι τόσο αναγκαία για τους συμπολίτες μας.

Ο Υπουργός Υγείας προέβη σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση αντιπροσωπειών της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με θέμα το ΓεΣΥ.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών που έχει ο ΠτΔ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν να κάνουν με το θέμα της υγείας και υπό το φως της κατάθεσης όλων των νομοσχεδίων από πλευράς Κυβέρνησης.

Ακούστηκαν, σημείωσε, “κάποιες θέσεις και απόψεις. Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των αποφάσεων των πολιτικών αρχηγών του καλοκαιριού και του Σεπτέμβρη”.

Προχωρούμε, όλα τα νομοσχέδια είναι ενώπιον της Βουλής “και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης τους, ευχαρίστως θα ακουστούν όλες οι θέσεις και προτάσεις που ενδεχομένως να βοηθούν τόσο προς την κατεύθυνση της τελικής εισαγωγής των μεταρρυθμίσεων όσο και της ενδιάμεσης ενδεχομένως βελτίωσης κάποιων πτυχών».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά περί τέλειου ΓεΣΥ, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι «είμαι εξ εκείνων που θεωρούν ότι το τέλειο μπορεί να καταστεί εχθρός του καλού. Ας εστιάσουμε στο εφικτό, στο καλό που οφείλουμε στους πολίτες μας. Είμαστε προ των πυλών να εγκριθεί αυτή η μεταρρύθμιση που είναι τόσο αναγκαία για τους συμπολίτες μας και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα δούμε σε βάθος χρόνου, όποτε μας παρασχεθεί η πολυτέλεια της ποιότητας που κάποιοι επικαλούνται πριν ακόμη να αρχίσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές σε πολυασφαλιστικό, είπε ότι «η προγραμματική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το πολυασφαλιστικό. Δεν χρειάζεται κανείς να θέσει στον Πρόεδρο το πολυασφαλιστικό. Ο Πρόεδρος, ενεργώντας εντός των δεδομένων της πολιτικής συγκυρίας και υπεύθυνα ως οφείλει μια Κυβέρνηση και με δεδομένη τη βούληση του να δώσει στον κόσμο το Γενικό Σχέδιο Υγείας – είμαστε το μόνο κράτος στην ΕΕ που το στερούμε από τους πολίτες μας – συμφώνησε το καλοκαίρι τους τελικούς σχεδιασμούς με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκεί προσηλωμένοι προχωρούμε».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.