3 Κύπριοι μεταφέρουν παπούτσια και ρούχα στα παιδιά του Νεπάλ

Τρεις Κύπριοι βρίσκονται καθοδόν για το μακρινό Νεπάλ, όπου για 15 μέρες θα ταξιδέψουν με εκτός δρόμου μοτοσικλέτες σε ορεινά κυρίως χωριά, προσφέροντας παπούτσια και ρουχισμό σε φτωχά παιδιά και ενδυμασίες σε βουδιστές μοναχούς.

Πρόκειται για τον 31χρονο Σωκράτη Ρωσσίδη, και τα αδέλφια Νικόλα και Κωνσταντίνο Νικολάου 29 και 25 ετών, οι οποίοι εδώ και τρεις σχεδόν μήνες προετοιμάζονταν για το μεγάλο ταξίδι, μέσα από το οποίο προσδοκούν να προβάλουν τις αξίες του εθελοντισμού και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να αντιληφθεί πως, τα μικρά καθημερινά προβλήματα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δοκιμασίες κάποιων άλλων συνανθρώπων μας.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε το πρωί με τον αρχηγό της ομάδας και  ιδρυτή του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού οργανισμού  “Rhea Foundation”, δικηγόρο Σωκράτη Ρωσσίδη, λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στη  πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.

Ο ίδιος, όπως μας αναφέρει, ξεκίνησε την εθελοντική προσφορά με τα Ηνωμένα Έθνη, πριν από πέντε χρόνια στο Νεπάλ, , ως δάσκαλος της Αγγλικής Γλώσσας, ενώ ακολούθησαν δυο αποστολές στην Ινδία. Πέρσι, προσθέτει, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το γύρο της Τανζανίας,  με μοτοσικλέτα τύπου motocross, παραδίδοντας ειδικά παπούτσια που μπορούν να μεγαλώσουν πέντε μεγέθη με την ονομασία “The shoe that grows” και τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των παιδιών για πέντε περίπου χρόνια.

Με προτροπή παραγόντων από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Σωκράτης Ρωσσίδης δημιουργεί το “Rheas Foundation” – το οποίο πήρε το όνομα του από την τιτανίδα Ρέα – και σε συνεργασία με τα αδέλφια Νικολάου και τη χορηγία της  εταιρείας επενδύσεων XM, σχεδίασαν το νέο εγχείρημα, που αφορούσε την παράδοση παπουτσιών και ρουχισμού στα φτωχά παιδιά απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών του Νεπάλ. καθώς και ενδυμασιών σε μοναχούς βουδιστικών ναών.

Συνολικά οι τρεις Κύπριοι εθελοντές θα μεταφέρουν 160 περίπου ζευγάρια παπούτσια, 320 φανέλες και 160 ενδυμασίες μοναχών, καλύπτοντας απόσταση πέραν των χιλίων χιλιομέτρων, και όπως δηλώνει ο αρχηγός της ομάδας “σκοπός μας δεν είναι μόνο να παραδώσουμε παπούτσια και ρουχισμό, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να δείξουμε πως, παρά να επισκεφθείς σαν τουρίστας μια χώρα, καλύτερα να εμπλακείς με τον εθελοντισμό και να ζήσεις από κοντά την κουλτούρα αλλά και τα προβλήματα της”.

Για την προετοιμασία της ομάδας, ο Σωκράτης Ρωσσίδης αναφέρει πως χρειάστηκαν συνεχείς προπονήσεις, για τρεις σχεδόν μήνες σε περιοχές της Επισκοπής Λεμεσού, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή της ομάδας “Motocat”,  Γιώργο Γιάγκου, αλλά και σωματική άσκηση, ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμοί και μελέτη της κουλτούρας και των εθίμων του λαού του Νεπάλ.

“Εμείς το κάνουμε και σαν μια ψυχική δοκιμασία, γιατί την ώρα που στην Κύπρο ο κόσμος θα γιορτάζει με τις οικογένειες του το Πάσχα, εμείς θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά ξέρουμε την ίδια ώρα πως, όταν θα έχουμε επιστρέψει, θα νιώθουμε μέσα μας πλουσιότεροι από την μέρα που φύγαμε”, δηλώνει ο 31χρονος δικηγόρος, σημειώνοντας ότι “θα δούμε φτώχια, πείνα και δυστυχία αλλά θα κερδίσουμε περισσότερα ως άνθρωποι, όταν αντιληφθούμε την ποιότητα ζωής που έχουμε εδώ στην Κύπρο”.

Σημειώνει ακόμη πως σκοπός του Ιδρύματος είναι “να ανοίξει μια νέα πόρτα στην αντίληψη του κόσμου, ότι η πραγματικότητα την οποία ζει στην άνεση και στην καλοπέραση δεν είναι η όλη εικόνα” και πως “ένα ταξίδι εθελοντικής προσφοράς, εξελίσσει κάθε άνθρωπο, ο οποίος αντί να συνεχίζει την καθημερινότητα του, κάνει κάτι με το οποίο θα γίνει πιο ολοκληρωμένος και το πιθανότερο και πιο ευτυχισμένος”.

Η όλη προσπάθεια των τριών Κύπριων, θα καταγράφεται καθημερινά από τις κάμερες που φέρουν μαζί τους και που ο καθένας θα μπορεί να παρακολουθήσει στη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook (Rhea Foundation), ενώ προετοιμάζεται σύντομα να λειτουργήσει και η σχετική ιστοσελίδα (www.rhea-foundation.com).

Το ταξίδι αυτό είναι μόνο η αρχή για το Ίδρυμα, το οποίο όπως δηλώνει στο KYΠΕ  ο ιδρυτής του, συνεχίζει να λαμβάνει εισφορές για “τα παπούτσια που μεγαλώνουν”, ως επίσης και για τη δημιουργία παιδικής χαράς και γηπέδου ποδοσφαίρου για σχολείο στην Αφρική, ενώ γίνεται προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για ανέγερση σχολείου σε χωριό των Μασσάϊ της Τανζανίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.