Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το σύστημα διορισμού πραγματοποιεί η ΠΟΕΔ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιεί το πρωί η ΠΟΕΔ με στόχο τη διεκδίκηση του καθεστώτος αορίστου χρόνου για τους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς, πριν από την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, εάν το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις στο σχετικό νομοσχέδιο, θα δημιουργηθούν κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα.
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι αντιμετώπιζει το όλο θέμα με προχειρότητα.

Καδή: Πάνω από όλα το συμφέρον των παιδιών

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία είπα ότι το Υπουργείο Παιδείας θέτει πάνω από όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.
Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι το Υπουργείο είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας και την υλοποίηση της δέσμευσής του προς την κοινωνία για εκσυγχρονισμό του αναχρονιστικού συστήματος.
Στόχος είπε, είναι η επιλογή των καλύτερων εκπαιδευτικών μέσα από ποιοτικές διαδικασίες.
Ο κύριος Καδής ανέφερε ότι με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας δεν μπορούν να διασφαλιστούν οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν υπηρεσία 30 μηνών.
Ωστόσο, σημείωσε, μετά την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, σε σχέση με το καθεστώς αορίστου χρόνου, η Νομική Υπηρεσία επανεξετάζει το θέμα.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.