Χιλιάδες οι καταγγελίες για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα

Συνολικά 3,475 οδηγοί καταγγέλθηκαν για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα στη διάρκεια εκστρατείας από τις 20 ως τις 26 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, 1,203 καταγγελίες έγιναν στους αυτοκινητόδρομους από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, ενώ άλλες 909, στην επαρχία Λευκωσίας. Στην επαρχία Λεμεσού διενεργήθηκαν 527, στη Λάρνακα 285, στην Πάφο 109, στην Αμμόχωστο 398 και 44 στο διαμέρισμα Μόρφου.

H υπερβολική ταχύτητα αποτελεί την τρίτη κυριότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο.

Παρ’ όλα αυτά όμως και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, φαίνεται πως οι οδηγοί, δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους.

Εξάλλου σε άλλη αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από χθες διενεργείται διήμερη εκστρατεία ελέγχου φορτηγών και λεωφορείων από την Τροχαία Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον τεχνικό έλεγχο μηχανοκινήτων οχημάτων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της εκστρατείας, διενεργήθηκαν έλεγχοι στην πλατεία Σολωμού, στο κέντρο της Λευκωσίας και στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου. Ελέγχθηκαν συνολικά 90 φορτηγά και λεωφορεία και καταγγέλθηκαν 23 από αυτά για διάφορα αδικήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για εννέα οχήματα, αναστάληκε η άδεια κυκλοφορίας τους, από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, λόγω ακαταλληλότητας.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.