Βολές Περδίκη για τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων

Για “εμπλεκόμενα συμφέροντα και κυβερνητικές υπηρεσίες που φαίνεται να εμπλέκονται και αυτές στα συμφέροντα αλλά και για ανικανότητα των αρμοδίων” να δώσουν σύντομα λύση στο θέμα της διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων, έκανε λόγο σήμερα ο Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Μετά τη συζήτηση για τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, ο κ. Περδίκης είπε ότι εντός της συνεδρίας “ξεδιπλώθηκε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της κυβερνητικής ανικανότητας και ασυνεννοησίας ως προς τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων”.

Ανέφερε πως διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση και από το κράτος διαχρονικά αυτό ζήτημα είναι “εγκληματικός, γεμάτος κενά και δημιούργησε σωρεία προβλημάτων”.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι “αυτή τη στιγμή μπορεί να μην κινδυνεύουμε όπως κινδυνεύαμε πριν τρεις βδομάδες” ωστόσο άμεσα “πρέπει να τερματιστεί η υφιστάμενη διαδικασία διαχείρισης των ψόφιων ζώων” που θα έχει ως αποτέλεσμα “να γεμίσει η ύπαιθρος με ψόφια ζώα γιατί έχει γίνει μια προσωρινή ανανέωση που έχει δώσει μια εντελώς μπαλωματική λύση, με την επέκταση του συμβολαίου, αλλά το πρόβλημα παραμένει”.

Έκανε λόγο για “εμπλεκόμενα συμφέροντα, κυβερνητικές υπηρεσίες που φαίνεται να εμπλέκονται και αυτές στα συμφέροντα και ανικανότητα των αρμοδίων να δώσουν λύσεις, οι οποίες πρέπει να είναι σύντομες”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας κλήθηκε και παρέστη και ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, Θεοφάνης Θεοφάνους, “για να μας πει ότι πιθανόν όλο το πρόγραμμα να είναι και παράνομο με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις”.

Ο κ. Περδίκης, κάλεσε την Κυβέρνηση “να σοβαρευτεί διότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ κρίσιμο, είναι ζήτημα υγείας, ζήτημα στήριξης της κτηνοτροφίας, είναι ζήτημα προστασίας του περιβάλλοντος”.

“Θέλουμε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός και να λυθεί άμεσα και να υπάρχει μια νόμιμη και επιτυχημένη διαχείριση των ψόφιων ζώων”, είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Ανέφερε πως “μια καλή εισήγηση είναι να υπάρχουν δύο εργοστάσια (διαχείρισης ζωικών αποβλήτων) τα οποία να καλύπτουν ανάλογες περιφέρειες της χώρας, να μην υπάρχει μονοπώλιο, να υπάρχει ανταγωνισμός”.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Περδίκης ευχήθηκε όπως οι κυβερνώντες “βρουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την κρίση η οποία έχει δημιουργηθεί”.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ευανθία Σάββα, είπε ότι “είμαστε εμβρόντητοι” για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας “διαπιστώθηκε η τεράστια ασυνεννοησία ανάμεσα στις υπηρεσίες του κράτους”.

Όπως είπε η κ. Σάββα, “αναδείχθηκαν πτυχές του θέματος που συνιστούν με βάση και τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή αλλά και του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων ενδεχόμενες παρανομίες”.

Πρόσθεσε ότι “μαζί με τα απόβλητα κινδυνεύουν να μας πνίξουν ξανά οι προχειρότητες και οι ύποπτες μεθοδεύσεις”.

Καταλήγοντας η βουλευτής του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε κατά πόσον έχουμε κράτος, το οποίο κάλεσε “να φροντίσει για την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος κυρίως όμως ας διαφυλάξει τη νομιμότητα”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.