Στα 32.5 εκατ. ευρώ ο φετινός προϋπολογισμός του ΡΙΚ

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε ομόφωνα τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2017. Είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει έσοδα και δαπάνες στα 32. 5 εκατ. ευρώ.


Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ανακοίνωσε ότι ξεκινά διάλογος μεταξύ ΡΙΚ και Βουλής, με πρωτοβουλία του ΡΙΚ, για την μετάδοση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής και του κοινοβουλευτικού έργου.
Ο πρόεδρος του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του, για την ομόφωνη, για πρώτη φορά, υπερψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.
Διαβεβαίωσε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα συνεχίσει να προσφέρει με αντικειμενικότητα σωστή ενημέρωση και ψυχαγωγία προς τους πολίτες όλης της Κύπρου.
Ο κύριος Τσώκος, ανέφερε ότι επιθυμία του ΡΙΚ, είναι να παύσουν να υφίστανται οι πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο ΡΙΚ.
Σήμερα είπε, το οργανόγραμμα προβλέπει 180 μόνιμες θέσεις και υπάρχουν πληρωμένες μόνο οι 80.
Επίσης στο ΡΙΚ, εργάζονται ακόμη τριακόσιοι υπάλληλοι με καθεστώς αορίστου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, με πολύ λιγότερα ωφελήματα από τους μόνιμους υπαλλήλους.
Σημείωσε ότι βρίσκεται ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών σχετική μελέτη και το ΡΙΚ αναμένει σχόλια για την ρύθμιση του όλου θέματος.
Στην συνεδρία της Ολομέλειας παρέστησαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Μαραθεύτης και άλλοι τεχνοκράτες.

ΠΗΓΗ:ΡΙΚ

ΓΡΑΦΕΙ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΑΡΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:48

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.