Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρωπ. δικαιώματα- Τι αναφέρει για την Κύπρο

Στη συνέχιση της παράνομης μεταφοράς ανθρώπων στην Κύπρο με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εργασία αναφέρεται η έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναφέρεται επίσης στην άσκηση βίας από αστυνομικούς και στη μειωτική συμπεριφορά τους σε βάρος ατόμων που τελούν υπό κράτηση ή αιτούνται ασύλου.
Ειδική αναφορά γίνεται ακόμα στη βία σε βάρος των γυναικών και στην ενδο-οικογενειακή βία.
Στην έκθεση για την περσινή χρονιά, γίνεται παράλληλα αναφορά στον υπερπληθυσμό στις φυλακές και στην έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ προφυλακισμένων και καταδικασθέντων, στην παρατεταμένη κράτηση αιτητών ασύλου και παράτυπων μεταναστών υπό συνθήκες παρόμοιες με των φυλακών και στις απελάσεις αιτητών ασύλου πριν να τους δωθεί εκαιρία να ασκήσουν έφεση.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στα περιστατικά βίας σε βάρος παιδιών και στις κοινωνικές διακρίσεις διαφυλικών ατόμων.
Σημειώνεται ωστόσο ότι η  κυβέρνηση διερεύνησε και παρέπεμψε  σε δίκη περιστατικά διαφθοράς αξιωματούχων οι οποίο υπέπεσαν σε παραβάσεις.
Στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις κατεχόμενες περιοχές
επισημαίνονται οι βανδαλισμοί και οι απομακρύνσεις εικόνων από κενούς χώρους λατρείας ή χώρους που έχουν μετατραπεί για άλλες χρήσεις.
Γίνεται επίσης αναφορά στη διαφθορά και ευνοιοκρατία στην εκτελεστική εξουσία και στους περιορισμούς στην ελευθερία λόγου και έκφρασης.
Στο κεφάλαιο για την Τουρκία γίνεται αναφορά στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και στα σοβαρά προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέκυψαν το επόμενο διάστημα με τις φυλακίσεις ή απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων.
Η παρουσίαση της έκθεσης  στους δημοσιογράφος μέσω τηλεδιάσκεψης από ανώνυμο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και όχι σε ανοιχτή ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και πολιτικών.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Ανταπόκριση: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:55

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.