14χρονος δυνατό να εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας διερευνά το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας. Θύμα 12χρονη από τη Λεμεσό και φερόμενος δράστης 14χρονος συμμαθητής της.

Όπως αποκάλυψε το ΡΙΚ η συγκλονιστική υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία την περασμένη Παρασκευή όταν η μητέρα της 12χρονης μαθήτριας Γυμνασίου της Λεμεσού, έπιασε στα χέρια της γυμνές φωτογραφίες της κόρης της που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Σοκαρισμένη ζήτησε από το παιδί της εξηγήσεις. Η 12χρονη παραδέχθηκε στη μάνα της ότι από τον περασμένο Νοέμβριο δέχεται απειλές από 14χρονο συμμαθητή της,  ο οποίος αρχικά απαίτησε να του στέλλει άσεμνες της φωτογραφίες, αλλιώς θα την κτυπούσε. Με το που η ανήλικη, έβγαλε τις πρώτες φωτογραφίες, οι απειλές άλλαξαν και ο 14χρονος, άρχισε να ζητά περισσότερες και πιο προκλητικές φωτογραφίες για να μην διαρρεύσει το παράνομο υλικό στο διαδίκτυο.
Αμέσως οι γονείς κατήγγειλαν την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού, μέλη του οποίου μετέβησαν στο σχολείο και στο σπίτι του 14χρονου. Τόσο από το σπίτι, όσο και από το σχολείο κατασχέθηκαν υπολογιστές και άλλα τεκμήρια.  Λόγω της φύσης του εγκλήματος αλλά και ότι θύτης και θύμα είναι ανήλικοι, την υπόθεση ανέλαβε το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.
Στην κατοχή του ανήλικου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει παραδεχθεί τη διάπραξη των αδικημάτων, εντοπίστηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία αξιολογούνται από τους ανακριτές.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις φωτογραφίες απεικονίζονται και άλλες μαθήτριες εκτός από την 12χρονη και η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος. Μιλώντας στο ΡΙΚ η μητέρα της 12χρονης κατήγγειλε ότι φωτογραφίες των άλλων μαθητριών πωλούνταν από τον ανήλικο για το ποσό των δέκα και πέντε ευρώ.  «Έχω στην κατοχή μου βίντεο, το οποίο πήρα για να δω κατά πόσο ήταν σ’ αυτό η κόρη μου, δεν είναι, είναι όμως άλλο κορίτσι» ανέφερε ενδεικτικά στο ΡΙΚ η μητέρα, η οποία κάνει λόγο για απειλές που έχει δεχθεί η κόρη της, από συμμαθήτριες της μετά την καταγγελία στην αστυνομία. Καταγγέλλει επίσης τη διεύθυνση του σχολείου  για αδυναμία να χειριστεί την υπόθεση, αφού όπως ανέφερε, γνώριζε και για τα άλλα παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν στο σχολείο και για τα οποία ο 14χρονος είχε τιμωρηθεί με αποβολή, ενώ όπως τόνισε ακόμη και τώρα που υπάρχει καταγγελία, θύτης και θύμα παραμένουν στο ίδιο σχολείο.

Πηγή: Μαρία Κωνσταντίνου, ΡΙΚ Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:57

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.