Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου

Ένοχους βρήκαν οι 3 δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους δικηγόρους Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Όλες οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας και στις στις 17 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι αγορεύσεις για μετριασμό ποινής.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Η διαδικασία άρχισε σήμερα στις 11 το πρωί και διήρκησε για περισσότερες από οκτώ ώρες.

Το Δικαστήριο σημειώνει στην απόφαση του ότι ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν έπεισε με τη στάση του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.
Η απόφαση αναφέρει: «δεν μας έχει πείσει, έπεσε σε αντιφάσεις και αμηχανία. Δεν έδινε άμεσες απαντήσεις και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει».
Επίσης στην απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε αξιόπιστη την μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που κατέθεσε ως μάρτυρας και όπως λέχθηκε «ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε αμερόληπτα στα γεγονότα».
 
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους και κατατέθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είναι:
(1) Δεκασμός δημοσίου λειτουργού κατά παράβαση των άρθρων 100(α)(β) και 29 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(2) Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό κατά παράβαση των άρθρων 102 και 29 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(3) Δωροδοκία οικείων αξιωματούχων κατά παράβαση του άρθρου 4 του περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός Νόμος) 23(ΙΙΙ) του 2000, και των άρθρων 2 και 3 της ίδιας σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς του 1999.
(4) Συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά κατά παράβαση του άρθρου 3 (α)(β) του περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμου Κεφ. 161 ως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(5) Κατάχρηση εξουσίας κατά παράβαση του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(6) Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, κατά παράβαση του άρθρου 121 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154.
(7) Συνωμοσία προς καταδολίευση, κατά παράβαση των άρθρων 302 και 29 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.