Χάσικος: Ανησυχία για τη συνεχή ροή προσφύγων στην Κύπρο

Ανησυχία εξέφρασε  ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος για τη συνεχή ροή προσφύγων στην Κύπρο, μετά και την νέα άφιξη Σύρων προσφύγων στον Κάτω Πύργο.

Μιλώντας στην εκπομπή του τρίτου " Πρόσωπο με Πρόσωπο",  ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κύκλωμα πίσω από το οποίο βρίσκεται γνωστός Τούρκος σεσημασμένος διακινητής.
Μίλησε για ελεγχόμενη και στοχευμένη ροή προσφύγων προς την Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη βδομάδα θα επιχειρήσουν να στείλουν στην Κύπρο άλλους επτακόσιους πρόσφυγες.
Ο κύριος Χάσικος ανέφερε ότι οι αρχές είναι σε θέση να διαχειριστούν το ζήτημα, δεδομένου ότι η ροή θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
Τόνισε επίσης ότι η Δημοκρατία τιμά στο επάκρο όλες τις συμφωνίες στην προσφυγική κρίση και θέλει να βοηθήσει, αλλά είναι ημικατεχόμενο νησί και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να στείλει μηνύματα ότι η Κύπρος αποτελεί προσκλητήριο.

Το πλοιάριο με τους 93 Σύρους πρόσφυγες προερχόμενο απο τα Τουρκικά παράλια έφθασε λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Ανάμεσά τους ήταν 17 γυναίκες και 42 παιδιά.
Γυναίκα με τα δυο ανήλικα παιδιά της και έγκυος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκαν.
Κατά τον  έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε οτι τρεις  άντρες ήταν παράτυποι μετανάστες, αφού έφτασαν παλαιότερα στην Κύπρο και είχε λήξει η άδειά τους.
Συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος κράτησής. Οι υπόλοιποι ενενήντα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, στην Πάφο οι αρχές της δημοκρατίας προβληματίζονται ιδιαίτερα, αφού οι περισσότεροι Σύροι που  επιλέγουν να έρθουν στην Κύπρο έχουν κάποιον να τους περιμένει στο νησί. Το σκάφος μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι μετανάστες αφήχθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στην περιοχή “Μακρυά λίμνη”, έδαφος του χωριού Κάτω Πύργου. Στην περιοχή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Πύργου και του οδοφράγματος Λιμνήτη και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 93 μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι πρόσφυγες αφού μεταφέρθηκαν στην ξηρά , έτυχαν ιατρικής περίθαλψης ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό όπου διέμειναν το βράδυ.

Σύνταξη:Παναγιώτης Χατζηαποστόλου

Πηγή:Rik

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.