Επιστολή Φ.Φαίδωνος στον ΥΠΕΣ για διορισμούς κοινοταρχών

Κατάργηση του θεσμού του διορισμού κοινοταρχών στις δημαρχούμενες περιοχές και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στους Δήμους ζητά, με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, στο πλαίσιο -όπως ο ίδιος ανέφερε - της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Όπως σημειώνει, οι προτάσεις για διορισμούς που έχουν υποβληθεί στο ΥΠΕΣ από τα κόμματα προβλέπουν επαναδιορισμό των ίδιων ατόμων, υπενθυμίζοντας ότι “αριθμός εξ αυτών με αυθαίρετες χρεώσεις πιστοποιούν ή/και εκδίδουν βεβαιώσεις ή έχουν εισοδήματα και στην περίπτωση του Δήμου Πάφου, πέραν των 1500 ευρώ το μήνα.”

Τα εν λόγω χρήματα, όπως είπε, “δεν δηλώνονται και δεν τα ελέγχει κανένας” ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα στην Πάφο και αλλού

«Απευθύνω έκκληση δημόσια στον Υπουργό Εσωτερικών να μην προχωρήσει στους διορισμούς αλλά το συντομότερο να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες αυτές στους Δήμους ή τουλάχιστον, μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα νομοθετικά, να αλλάξει ο τρόπος επιλογής τους και να γίνεται με κριτήρια και να καθοριστεί ότι όλες οι υπηρεσίες που παρέχουν θα είναι αυστηρά ατελώς και οποιοσδήποτε το παραβιάζει, να διώκεται,” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Φαίδωνος.

Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνει, “αν το κράτος το κρίνει σκόπιμο να δώσει μικρή μηνιαία αποζημίωση σε αυτά τα άτομα. Είμαι βέβαιος ότι το περίεργο ενδιαφέρον που κάποιοι επιδεικνύουν για να διοριστούν, θα εκλείψει. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι ενδιαφέρονται και τελικώς διορίζονται σε αυτές τις θέσεις γιατί έχουν κατά νουν να κάνουν παράνομες πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις, χρεώνοντας ασφαλώς σημαντικά ποσά. Ένας δημόσιος λειτουργός που θα επιτελούσε τα καθήκοντα αυτά, θα ήταν διπλά προσεκτικός επειδή υπόκειται σε έλεγχο και σε άμεσες κυρώσεις”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:34

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.