Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στη Λεμεσό μέλος των κακοποιών Pink Panthers

Στην ταυτοποίηση και τρίτου υπόπτου της ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην Γερμασόγεια το  2012, προχώρησε το ΤΑΕ Λεμεσού: πρόκειται για 37χρονο Λεττονό, μέλος και αυτός της διεθνούς ομάδας των κακοποιιών Pink Panthers.

Ταυτοποίηση που έγινε κάτω από ιδιαζόντως απρόσμενες συνθήκες στα πλαίσια διερεύνησης άλλης υπόθεσης: συγκεκριμένα στα πλαίσια των ερευνών υπόθεσης διάρρηξης και κλοπής σε σπίτι στη Γερμασόγεια πριν από μερικούς μήνες, οι ανακριτές είχαν οδηγήσει στα γραφεία του ΤΑΕ πρόσωπα που εντόπισαν στην περιοχή.
Ο 37χρονος ήταν ανάμεσα σε μέλη συνεργείου που καθάριζε κήπο σε γειτονικό σπίτι και λήφθηκαν και από αυτόν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για ταυτοποίηση.
Το Ινστιτούτο Γενετικής ενημέρωσε την αστυνομία πριν από μερικά 24ωρα, ότι το DNA  του Λεττονού ταυτίζεται με αυτό ενός από τους δράστες της ένοπλης ληστείας στη Γερμασόγεια πριν από 4 χρόνια και συνελήφθη.
Πριν από 5 μήνες είχε ταυτοποιηθεί με την υπόθεση 40χρονος Σέρβος που συνελήφθη στη Γερμανία για παρόμοια υπόθεση, από το γενετικό υλικό στο ψεύτικο πιστόλι και τα γυαλιά που άφησαν πίσω τους στη ληστεία.
Για την υπόθεση είχε ταυτοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο το 2013, και δεύτερος Σέρβος 42χρονων,μετα τη σύλληψη του στην Ελβετία για ένοπλη ληστεία με λεία πέραν του 1 εκ ευρώ, και από τότε καταζητείται με ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου του 2012, τέσσερις άντρες εισέβαλαν στο κατάστημα στη Γερμασόγεια και αφού ακινητοποίησαν τον πατέρα του ιδιοκτήτη και υπάλληλο, ξάφρισαν, σε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό, ρολόγια και κοσμήματα αξίας 950,000 ευρώ, και έφυγαν με πέμπτο συνεργό που τους περίμενε σε κλοπιμαίο αυτοκίνητο.
Οι δράστες είναι μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία δόθηκε από τις διωκτικές αρχές διεθνώς, με το κωδικό όνομα Pink Panthers Project: η δράση τους είναι πλούσια σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και άλλες χώρες, με επιλεγμένους στόχους και τζίρο δισεκατομμυρίων.

Πηγή: Σωτηρούλα Χριστοφίδου, ΡΙΚ Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.