Μαζική και με ένταση η διαμαρτυρία των απεργών στα κατεχόμενα

Μαζικότητα και ένταση έξω από την “πρωθυπουργία” το πρωί κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της συνδικαλιστικής πλατφόρμας και των μαθητών, ενώ από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη γενική απεργία στα κατεχόμενα. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν όλες οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών, “δημοσίων υπαλλήλων”, γιατρών και νοσηλευτών, εργαζομένων στα τελωνεία και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία, ο “δημόσιος” τομέας ενώ με προσωπικό ασφαλείας εργάζονται οι υπηρεσίες βάρδιας.
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν τη λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια, την παραίτηση των τριών “υπουργών” συγκοινωνιών, παιδείας και εργασίας αλλά και της “κυβέρνησης”, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το τροχαίο δυστύχημα της περασμένης Τρίτης.
Επίσης ζητούν την αλλαγή της ώρας
Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, σε δύο περιπτώσεις επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών εργαζομένων και μαθητών από τη μια και της “αστυνομικής δύναμης” που βρίσκεται έξω από το κτίριο του “πρωθυπουργικού γραφείου” από την άλλη. Ωστόσο δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Μεταδίδεται επίσης ότι ένα άτομο λιποθύμησε και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο που είχε κληθεί νωρίτερα στην περιοχή.
Ένας μαθητής αναφέρθηκε στις νεκρές συμμαθήτριες του και με συναισθηματικό – όπως αναφέρεται - τρόπο ενώ μιλώντας μπροστά από την “πρωθυπουργία” εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συντεχνιών Τ/κ εργαζομένων (Türk-Sen), Αρσλάν Μπιτσιακλί σημείωσε ότι το 99% του “λαού” θέλει να εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα και διερωτήθηκε γιατί δεν το κάνει η “κυβέρνηση”. Αυτοί που λένε ότι διοικούν τη “χώρα”, είπε, θα πρέπει να ακούσουν το “λαό” τους.
Μέχρι οι υπεύθυνοι να δώσουν λογαριασμό, να αλλάξει η ώρα και να περάσουν στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονται, πρόσθεσε ο ίδιος επικρίνοντας την “κυβέρνηση” ότι αντί να φτιάξει δρόμους αγοράζει Μερσεντές, με το πλήθος να φωνάζει το σύνθημα “Να πουληθούν οι Μερσεντές να γίνουν δρόμοι”.
Θα έρθει η ώρα θα ζητήσουμε το λογαριασμό και μέχρι να δώσουν λογαριασμό αυτοί που μας έκαναν να κλάψουμε, δεν θα φύγουμε από δω, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της KTAMS, Αχμέτ Καπτάν. “Έχετε λεφτά να παίρνετε Μερσεντές αλλά για να φτιάξετε τους δρόμους που πηγαινοέρχονται τα παιδιά μας, να τους διορθώσετε και να τους φωτίσετε, δεν έχετε”. Ο κ. Καπτάν ανέφερε επίσης ότι δεν πρόκειται να σωθούν κρυβόμενοι πίσω από σιδερένιες πόρτες και εάν θέλει ο “λαός” ρίχνει αυτές τις πόρτες και περνά.
 Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας το "υπουργικό συμβούλιο" δεν συνεδρίασε το πρωί ενώ το "κυβερνών" ΚΕΕ συγκάλεσε έκτακτη κομματική βουλή για το απόγευμα. Την ίδια ώρα αντίδραση έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που δείχνουν τον `υπουργό παιδείας", Οζντεμίρ Μπέροβα, την ώρα που πραγματοποιούνταν η διαμαρτυρία των απεργών και των μαθητών έξω από την "πρωθυπουργία" να τρώει με άλλους στο χάνι των Κουμαρτζήδων που ανακαινίσθηκε πρόσφατα στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:40

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.