Τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους κατά του σχολικού εκφοβισμού

Διακόσια είκοσι παιδιά από πέντε ιδιωτικά σχολεία ένωσαν τις φωνές τους κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σε συναυλία με τίτλο UNITE AGAINST BULLYING που διοργανώθηκε την Δευτέρα το βράδυ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού "Hope For Children" CRC Policy Center Γιώργου Θεοφάνους.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ από το "Hope For Children" αναφέρεται ότι ο οργανισμός μέσω του προγράμματος «Beat Bullying», υλοποιεί σχολικά εργαστήρια κατά της βίας στα σχολεία. Στόχος τους είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, σε ζητήματα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

Άλλες πρωτοβουλίες του “Hope For Children” CRC Policy Center για τον σχολικό εκφοβισμό, είναι η Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111 η οποία παρέχει άμεση ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά και εφήβους δωρεάν και εχέμυθα.

H γραμμή λειτουργεί σε συνεργασία με το ΣΠΑΒΟ. Παράλληλα ο Οργανισμός παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής και νομικής στήριξης από τους επαγγελματίες του Οργανισμού σε κάθε παιδί και κηδεμόνα που το έχει ανάγκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:40

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.