Με λήψη μέτρων προειδοποιεί η ΠΑΣΥΝΟ υπό το φως της σύλληψης του ΓΓ της

Με λήψη μέτρων προειδοποιεί η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, η οποία συνέρχεται επίσης σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα.

Αφορμή η σύλληψη του Γενικού της Γραμματέα Παναγιώτη Γεωργίου ύστερα από επεισόδιο στο νοσοκομείο Λεμεσού, όταν μεθυσμένος ασθενής τα έκανε γυαλιά καρφιά. Ο κύριος Γεωργίου συνελήφθη όταν διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, σε αστυνομικούς. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος. Ο αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού θα επισκεφθεί σήμερα το νοσηλευτήριο για να επιθεωρήσει τις συνθήκες αστυνόμευσης.
Η ΠΑΣΥΝΟ χαρακτηρίζει αήθη τη σύλληψη του Γενικού της Γραμματέα.
Προσθέτει δέ ότι δεν μπορεί να παραμείνει με τα χέρια δεμένα, όταν μέλη της κινδυνεύουν καθημερινά από ανεπίτρεπτες συμπεριφορές ασθενών που εισβάλλουν ως μαινόμενοι ταύροι, υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, ή για διάφορους λόγους βιαιοπραγούν εναντίον τους.
 Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, δήλωσε ότι ο αστυνομικός που βρισκόταν σε καθήκον στο νοσοκομείο Λεμεσού, κλήθηκε για να αντιμετωπίσει το περιστατικό βίας με τον μεθυσμένο ασθενή, αλλά δεν μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθείων.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Πετέλης είπε ότι οι ειδικοί αστυφύλακες που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο Λεμεσού, αν δεν υπήρχε κάποιο άλλο επείγον περιστατικό, έπρεπε να βρίσκονταν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.  Το περιστατικό βίας, είπε, τερματίστηκε μετά την επέμβαση των νοσηλευτών.
Ο πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης είπε ότι τα περιστατικά βίας σε Τμήματα Πρώτων Βοηθειών είναι συχνό φαινόμενο και πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι για να μην συμβεί το χειρότερο.
Η πληροφόρηση που υπάρχει, είπε, είναι ότι στο νοσοκομείο Λεμεσού, κλήθηκε ο αστυνομικός που βρισκόταν σε καθήκον για να επιληφθεί του περιστατικού με τον μεθυσμένο ασθενή, αλλά επικαλέστηκε διάφορους λόγους και τελικά δεν παρενέβη.
Ο κύριος Αργυρίδης τόνισε ότι γενικότερα για το θέμα της ασφάλειας στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών στα νοσοκομεία, η  ΠΑΣΥΔΥ ζήτησε επανειλημμένως συνάντηση με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.
Το θέμα, πρόσθεσε, θα πρέπει να επανεξεταστεί και να βρεθούν λύσεις.
Μιλώντας επίσης στο τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί. Απέρριψε ομως τη θέση της Πασυνό ότι ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας συνελήφθη ανευ λόγου και αιτίας και ότι η αστυνομία συμπεριφέρθηκε ανεύθυνα και απερίσκεπτα. Ο κύριος Αγγελίδης παραδέχθηκε ότι οι νοσηλευτές εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες, τόνισε ομως ότι δεν πρόκειται να επωμιστεί να γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου- Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:07

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.