Το ΡΙΚ παρουσίασε τα προγράμματα της νέας περιόδου

Τους στόχους και τα προγράμματα της τηλεοπτικής περιόδου 2016-2017 παρουσίασε το ΡΙΚ σήμερα, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 στους διαφημιστές και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του Αρχείου του ΡΙΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος».

DSC 6207

Σε ομιλία του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Τσώκος σημείωσε ότι όσον αφορά τη νέα τηλεοπτική περίοδο στόχος είναι να συνεχίσει το ΡΙΚ να παραμένει πιστό στο τρίπτυχο: Ψυχαγωγία – Πολιτισμός – Ενημέρωση. Παράλληλα δε, να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, κόντρα στο fake Life Style, την εικονική πραγματικότητα, τις κονσέρβες εκπομπές και τα μεγάλα μεταγραφικά πακέτα.

Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος του ΡΙΚ είναι η παραγωγή ψηλού επιπέδου παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, η συνεχής, εμπεριστατωμένη, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα αναβαθμισμένα δελτία ειδήσεων, η ενίσχυση των σχέσεων με τους Κύπριους της Διασποράς, αλλά και τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, η στήριξη εθελοντικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια επικοινωνίας τους με την κοινωνία.

Ο κύριος Τσώκος ανακοίνωσε ότι μέσα από τη διεύρυνση της συνεργασίας του ΡΙΚ με το ΚΥΠΕ, αλλά και την υπογραφή εντός του επόμενου μήνα Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΕΡΤ, το ΡΙΚ ευελπιστεί στη διεύρυνση της ενημέρωσης του κοινού αλλά και στη σφαιρική ανάλυση των γεγονότων.    

Το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής περιόδου του ΡΙΚ, περιλαμβάνει νέες εκπομπές όπως: «Με Οδηγό την Ελπίδα» και «Γυναίκα στην Πρώτη Γραμμή», αλλά και τη σύγχρονη σειρά «Όσα δεν ξέρεις…» η πρεμιέρα της οποίας είναι απόψε στις 21:05. Περιλαμβάνει επίσης, ανανεωμένες εκπομπές όπως τις εκπομπές «Ταξίδι στη γεύση», «Σάββατο κι Απόβραδο», «Καλή σας Μέρα», «Πέτρινο Ποτάμι», «Χωρίς Αποσκευές», «Σκοτεινά Μονοπάτια» και «Καμώματα τζ’ Αρώματα».

DSC 6333

Ο κύριος Τσώκος ανέφερε επίσης ότι το 2017 η Κύπρος θα λάβει μέρος και στους διαγωνισμούς της Eurovision και Junior Eurovision, δύο μεγάλους διαγωνισμούς, σημείωσε, που προβάλλουν τον τόπο μας διεθνώς.

Τόνισε επίσης ότι η νέα τηλεοπτική χρονιά θα είναι και χρονιά στήριξης του εθελοντισμού για το ΡΙΚ, για να προσθέσει ότι η ΔΡΤ αγκαλιάζει ξανά το Ραδιομαραθώνιο, εγκαινιάζει νέα συνεργασία με τον ΚΟΑ, με στόχο την στήριξη των εβδομήντα δυο Ομοσπονδιών μελών του και συνεχίζει τον καθιερωμένο θεσμό «Οδός Ελευθερίας» για στήριξη του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το 2017 συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δημιουργία της Κυπριακής τηλεόρασης, γεγονός, που θα τιμηθεί δεόντως από το ΡΙΚ, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και εκτίμησης σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στη δημιουργία και λειτουργία της για έξι δεκαετίες.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία, τη στήριξη αλλά και την πίστη τους στις αρχές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και βεβαίωσε όλους ότι το ΡΙΚ θα συνεχίζει να αλλάζει. Ευχαρίστησε επίσης τους χιλιάδες πιστούς τηλεθεατές του ΡΙΚ που διαχρονικά, εντός και εκτός Κύπρου, το στηρίζουν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομη ταινία με τα τηλεοπτικά προγράμματα της νέας περιόδου. Προβλήθηκε επίσης σύντομο απόσπασμα από την αγαπημένη σειρά των τηλεθεατών «Καμώματα τζ’ αρώματα» και ακολούθησε ως εύθυμο σκετσάκι, η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης των δύο «μουχτάρηδων» που υποδύονται οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου. Παρευρέθηκε επίσης και χαιρέτισε τους προσκεκλημένους, ομάδα ηθοποιών από τη νέα σύγχρονη σειρά του ΡΙΚ «Όσα δεν ξέρεις».

DSC 6317

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του παρουσιαστή Σάββα Πούμπουρα από την Αθήνα, ο οποίος τη νέα περίοδο θα παρουσιάζει την εκπομπή του ΡΙΚ «Χωρίς Αποσκευές».

DSC 6352

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Λουκάς Χάματσος και Άντρη Καραντώνη.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.