8ήμερη κράτηση στη 48χρονη για συνέργεια στο φόνο Βρετανού τουρίστα

Διάταγμα οκταήμερης κράτηση της 48χρονης από τις Καμάρες Λάρνακας, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 22χρονου Βρετανού Τζωρτζ Λω, την περασμένη Κυριακή στην  Αγία Νάπα.  Δράστες της δολοφονίας φέρονται να είναι  δύο Τουρκοκύπριοι ηλικίας  22 και 43χρονών οι οποίοι καταζητούνται.

Η 48χρονη κατηγορείται για συνέργεια στο φόνο που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον εξεταστής της υπόθεσης η γυναίκα φέρεται να βοήθησε τον 22χρονο Τουρκοκύπριο δράστη αμέσως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και τον 43χρονο Τουρκοκύπριο φίλο του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στη σκηνή της δολοφονίας.
Η 48χρονη και ο 22χρονος διατηρούσαν δεσμό και συζούσαν στο σπίτι της στη Λάρνακα εδώ κι ένα χρόνο. Μετά το έγκλημα, ο 22χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στην 48χρονη ζητώντας της να του πάρει ρούχα για να αλλάξει καθότι ενεπλάκη σε καβγά και πιθανόν να σκότωσε κάποιον, όπως της είπε.
Η γυναίκα μετέβη στην Αγία Νάπα, όπου παρέλαβε το φίλο της και του έδωσε ρούχα να αλλάξει, ενώ την επόμενη μέρα μετέβη ξανά στην περιοχή για να παραλάβει το τηλέφωνο που έκρυψε ο Τουρκοκύπριος.
Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, οι δύο Τουρκοκύπριοι φέρονται να διέφυγαν στα κατεχόμενα, κατόπιν βοήθειας τρίτου προσώπου και συγκεκριμένα, ενός άλλου Τουρκοκύπριου που διαμένει στη Λευκωσία.
Αναφορικά με το έγκλημα, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στους ανακριτές η 48χρονη, αιτία φαίνεται να ήταν ένας διαπληκτισμός μεταξύ των δύο Τ/κ και των δύο Βρετανών. Όπως αναφέρθηκε, οι Τ/κ προέβησαν σε παρατήρηση προς τους Βρετανούς, οι οποίοι φέρονται να ουρούσαν στο πίσω μέρος υπαίθριου μπαρ, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του 22χρονου και του 43χρονου. Η παρατήρηση εξελίχθηκε σε διαπληκτισμό και καβγά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο 22χρονος Τ/κ μετέβη μαζί με το φίλο του στο ίδιο μέρος, όπου και ανέσυρε σουγιά μήκους 10 εκατοστών, κόβοντας την καρωτίδα του ενός Βρετανού.
Η Αστυνομία εκτός από τους δύο αναζητεί και το πρόσωπο που φέρεται να βοήθησε στη διαφυγή τους στα κατεχόμενα.

Πηγή: Ελευθερία Σωφρονίου , ΡΙΚ Παραλίμνι

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.