Η Κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα συγγενούς θυμάτων της 'Ηλιος' για οικονομική βοήθεια

Εντολή στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, ως Πρόεδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Ανθρωπιστικών ζητημάτων «Μαρί», «Ήλιος» και «Άλλων Ανθρωπιστικών Θεμάτων» όπως χειριστεί άμεσα το αίτημα του κ. Ανδρέα Ευριπίδου για οικονομική βοήθεια από το κράτος, έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα, ο κ. Ευριπίδου, ο οποίος έχασε την οικογένειά του στην αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου 2005, από την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας Εταιρείας “Helios Airways Ltd”, έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 23.7.2016, με την οποία ζητά οικονομική βοήθεια.

Ο κ. Τσιόλας σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα και τα προβλήματα αυτά με μέγιστη ευαισθησία και κατανόηση.

«Για αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ζητήματα που αφορούν παροχή κατά χάριν οικονομικής βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005, με τη συντριβή του αεροσκάφους της Εταιρείας “Helios Airways Ltd”, στην περιοχή του Γραμματικού, βόρεια της Αθήνας, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αξιολογούνται και εξετάζονται από την Επιτροπή Παρακολούθησης Ζητημάτων που αφορούν στις οικογένειες των ηρώων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η οποία συστάθηκε με τις σχετικές Αποφάσεις του Υπουργικού. Στα πλαίσια της εν λόγω Επιτροπής εξετάζεται ήδη και το αίτημα του κ. Ευριπίδου» αναφέρει ο Γραμματέας του Υπουργικού.

Προσθέτει πως μετά από υποβολή σχετικής εισήγησης από την εν λόγω Επιτροπή, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την παραχώρηση υποτροφιών, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, στα 11 ανήλικα παιδιά των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, για σπουδές στην Κύπρο ή στο εξωτερικό τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές (ενός κύκλου σπουδών μετά την απόκτηση του πτυχίου), ποσού ύψους μέχρι €10.000 ανά έτος, σύμφωνα με τα πραγματικά ετήσια κόστη φοίτησης, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους διαμονής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόλα, η πιο πάνω Επιτροπή συνεχίζει το έργο της και μέχρι σήμερα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία που αφορούν τις πιο πάνω οικογένειες και είναι σε στενή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, για να εξευρεθεί νόμιμος τρόπος καταβολής οικονομικής βοήθειας, για ανθρωπιστικούς λόγους, στις πιο πάνω οικογένειες. Υπολογίζεται ότι η Επιτροπή θα υποβάλει σχετική Πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, το αργότερο εντός Οκτωβρίου 2016.

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, ως Πρόεδρου της υπό αναφορά Επιτροπής, όπως χειριστεί άμεσα το ζήτημα και για αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Ευριπίδου, για το αίτημα που υπέβαλε, ενημερώνοντας τον και για τα πιο πάνω» αναφέρεται.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.