Χειροπέδες στον Λουρουτζιάτη για το ΧΥΤΥ Κόσιης

Συνελήφθη νωρίς το απόγευμα και οδηγήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για ανάκριση, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, σε σχέση με την υπόθεση του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Τον κ. Λουρουτζιάτη είχε κατονομάσει στη χθεσινή κατάθεσή του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας "Helector" Γιάννης Κοκότσης, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση. Κατονόμασε επίσης άλλα 11 άτομα ως ύποπτα για τα σκάνδαλα στο ΧYTA Πάφου και στο ΧYTY Κόσιης.
Μέχρι στιγμής, εκτελέστηκαν τα 9 από τα 12 εντάλματα, σε μια συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία ενήργησε ταχύτατα και με μυστικότητα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος εκτίει 6ετή ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, καθώς και ο τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση και επανασυνελήφθη. Συνελήφθησαν επίσης ο Μιχάλης Πάντης, επιβλέπων τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, 3 λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χριστάκης Πέτρου, που αποτελούν την Επιτροπή Προσφορών, καθώς και ο πρώην λειτουργός του ΥΠΕΣ Γιώργος Κουλλαπής και ο γιατρός γιος του, Νίκος Κουλλαπής. Έχουν επιπλέον εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον τριών νυν και πρώην στελεχών της "Helector", που διαμένουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή της εταιρείας Δημήτρη Γιαννακόπουλο και δύο υπαλλήλους της, κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, τους Ημάρ Μπακλέρ και Αθανάσιο Κατρή.
Τα 6 εντάλματα αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και τα υπόλοιπα, το ΧΥΤΥ Κόσιης.
Οι ύποπτοι αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.
Αύριο, αναμένεται επίσης να οδηγηθούν στο Δικαστήριο Πάφου, οι τέσσερις ύποπτοι οι οποίοι τελούν ήδη υπό κράτηση για το ΧΥΤΑ Πάφου, για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης.

Λύπη από τον ΔΗΣΥ για τις εξελίξεις
Λύπη γιατί ένα εκ των ενταλμάτων αφορά τον δήμαρχο Λάρνακας, εκφράζει ο ΔΗΣΥ.
Ωστόσο, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη διεξαγωγή, απρόσκοπτα, των ερευνών και της απόδοσης δικαιοσύνης.
"Έχοντας εμπιστοσύνη στις διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές και στη λειτουργία της δικαιοσύνης", σημειώνει ο ΔΗΣΥ, "ανεμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και, όπως πάντα, θα επιδείξουμε σεβασμό στις όποιες αποφάσεις".

Περδίκης: Διαχρονικό το σκάνδαλο
Το σκάνδαλο με τα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ είναι διαχρονικό, αγγίζει τις τρεις τελευταίες κυβερνήσεις και έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
"Επιβεβαιώνονται", είπε, "οι διαχρονικές καταγγελίες των Οικολόγων για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων".
Ο κ. Περδίκης ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την καταδίκη των ενόχων.

Φαίδωνος: Σπάει το απόστημα
Ικανοποίηση για τις συλλήψεις, εξέφρασε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, επειδή πλέον "σπάει το απόστημα", κατά την έκφρασή του.
Τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι "υπάρχουν πολλά ακόμα να αποκαλυφθούν και πάρα πολλοί να βρεθούν εκεί που τους αξίζει".

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:51

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.