Σε δίκη το συντομότερο δυνατό ο Α. Θεμιστοκλέους

Το συντομότερο δυνατόν θα τεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου η υπόθεση ποινικής δίωξης εναντίον του Ανδρέα Θεμιστοκλέους για τροχαίες παραβάσεις, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Πρόσθεσε ότι η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΔΗΣΥ θα ισχύει για όσο διάστημα θα διαρκέσει η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων, ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο κύριος Κληρίδης δήλωσε ότι, ύστερα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τίθεται θέμα επανεξέτασης της ευρύτητας με την οποία δίδεται ασυλία στους βουλευτές από το Σύνταγμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ερωτήθηκε, επίσης, εάν απασχολεί την Κυπριακή Δημοκρατία η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως η άρση της ασυλίας των βουλευτών γίνεται από τα Κοινοβούλια των χωρών, κάτι που ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Είπε ότι υπάρχουν πολλές εισηγήσεις, με κύρια αυτήν της Επιτροπής Βενετίας, η οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ασυλία και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, το μέτρο πρέπει να είναι σε περιορισμένο βαθμό και να σχετίζεται μόνο με θέματα άσκησης καθηκόντων.

Είναι προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κύριος Κληρίδης, που θα κινηθούμε κι εμείς.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.